Top Banner
EVANKELIUMI KAIKKIIN MAIHIN Thalawakale Sri Lankan vuoristoseudulla Meksiko Unelma suuresta seurakunnasta Lue lisää sivuilta 6-8! HÄN PARANI 1/2011 PARTNERI- NUMERO New Delhi Intian lastenkodissa nyt 66 lasta
12

Lähetysnäky 1_2011

Mar 08, 2016

Download

Documents

EKM - Evankeliumi Kaikkiin Maihin -lähetysjärjestön ilmainen tiedotuslehti
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Lähetysnäky 1_2011

E v a n k E l i u m i k a i k k i i n m a i h i n

Tha lawakaleSri Lankan

vuoris toseudul la

meksikoUnelma suuresta

seurakunnasta

lue l isää s ivu i l ta 6-8!

hÄn PaRani

1 / 2 0 1 1

PaRTnERi-

numERO

new Delh iInt ian las tenkodissa

nyt 66 las ta

Page 2: Lähetysnäky 1_2011

l ä h e t y s n ä k y1 / 2 0 1 1Lähetys jär jestö EKM -

Evanke l iumi Kaikk i in

Maih in ry:n i lmainen

t iedotus leht i

Pääto imi t ta ja :

Tom L ipk in

2 PÄÄk iRJO iTuSLähe tys työ – uskone lämän haas te

3 PaRTnER iS inä o l i t t ää l l ä

4 inT ian laPSETLove I nd ia - t yö au t taa

5 m iTÄ RaamaTTusanoo sydämes tä?

6 ThalaWakalESr i Lankan vuo r i s toseudu i l l a

9 unElma mEkS ikOSTaC laus Mö l l e r ke r too

10 OPETuSBlOG iOpe tus lapseu t tam isenkadonnu t ta i t o

Tämän lehden tek i jö i tä :

Tom L ipk in

Dav id Ster l ing

Anki Sandv ik

Mikae l Boman

Kat i L i l lbacka

Jey Jeyasee lan

Tai t to : Kat i L i l lbacka

Ti laukset , pa laute ja

oso i t teenmuutokset :

EKM, Myl lykatu 15

65100 VAASA

Puh ja tekst iv iest i t :

044 017 6000

[email protected]

www.ekm.nu

Pankkiyhteydet :

Sp Aktia: 497010-217832

IBAN: FI04 4970 1020 0178 32

BIC: HELSFIHH

Sampo Pankki:

800017-70320192

IBAN: FI22 8000 1670 3201 92

BIC: DABAFIHH

keräys lupanumero :

2020/2010/4094

Ahvenanmaa:

328 K12

1 /2011

Lähe t ysnäkyS i S Ä l l Y S

Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille”. Nämä

sanat olivat mitä suurimmassa määrin haastavia niille muutamille opetuslap-sille, joiden sydämen olivat Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikaan vallanneet epäusko, epäilykset ja pelko. Lähetys-käsky oli haastava – ja on sitä edelleen. Ilman antautuneita sydämiä ja haluk-kuutta uhrautua ja saavuttaa ihmisiä ei alkuseurakunta olisi koskaan voi-nut kasvaa ja tehdä lähetystyötä siten, kuin se teki.

Ihmeellisintä on, että usein juuri haas-teelliseen tilanteeseen on kätketty siu-naus. Apostoli Paavali oli armoitettu ja siunattu lähetystyöntekijä. Voimme kuitenkin nähdä hänen koko lähetys-työntäyteisen elämänsä olleen täynnä haasteita. Hän sai kestää epäoikeuden-mukaista kohtelua, rasittavia matkoja, vastustusta, monenlaista vainoa, haak-sirikon ja myrskyjä. Usein saamme kui-tenkin keskellä suurinta haastetta kokea suurimman ihmeen.

Apostolien teoissa 27 Paavali on yhdel-lä lähetysmatkallaan. Valtavan myrskyn keskellä laiva joutuu haaksirikkoon. Paavalin inhimillinen puoli tulee esiin hyvin selkeästi, sillä hän itsekin me-nettää jo pelastumisen toivon. Ihmeen kautta Paavali ja koko laivan miehistö pelastuvat. Tämän jälkeen avautuu iha-

na ovi jakaa evankeliumia asukkaille Maltan saarella. He olivat mitä ilmei-simmin hyvin avoimia evankeliumille.

Myös nyt maapallolla on monia, jotka ovat ”kypsiä niitettäväksi”. Esimerkik-si tästä lehdestä voit lukea Sri Lankan vuoristokylien evankeliumin sanomal-le avoimesta ilmapiiristä. Työ kaikkien heidän saavuttamisekseen on edelleen-kin suuri haaste. Työ vaatii sekä aikaa ja rahaa että uhrautumista ja antautumista. Kaikki eivät voi tehdä kaikkea, mutta yhdessä voimme tarttua haasteeseen ja kurottautua vielä pidemmälle.

Noin vuosi sitten ”EKM-pursi” joutui myrskyyn. Aallot olivat korkeat. Juma-lan uskollisuuden tähden voimme kui-tenkin nyt mennä eteenpäin kohti uusia haasteita lähetyskentillä.

Lähetystyö on Herran ”sydämen asia”. Hän antoi elämänsä, että kaikki saisivat kuulla. Menkäämme yhdessä eteenpäin täyttääksemme profetian: ”Tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sit-ten tulee loppu” (Matt. 24:14). Ehkä sinä tässä kuussa voit uskossa ”kurot-tautua pidemmälle”. Anna haasteen koskettaa sydäntäsi. Anna lähetystyön maksaa sinulle jotakin. Lähetystyö-hön annetut varat ovat hyvin käytet-tyjä varoja. •

P u h e e n j o h t a j a n s y d ä m e l t ä

Tom Lipkin

lähetystyö – uskonelämän haaste

Page 3: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 3

PARTNERI -Sinä olit täällä!

Lähetysnäky 1/2011

Israelmikä on Dug i t ?

Evankelioiva kahvila Tel Avivin sy-• dämessä. Kahvilassa on miellyttävä ja lämmin ilmapiiri evankeliumin le-vittämiseen ilmaisen kahvikupillisen äärellä. Evankelioinnin tukikohta. Eri puolil-• ta maailmaa saapuvat ryhmät pitävät Dugitia katuevankeliointinsa tuki-kohtana Tel Avivissa.Tarjoaa mm. messiaanista, painettua • materiaalia evankelioinnin tarpeisiin eri kielillä. Näitä materiaaleja jae-taan ilmaiseksi vierailijoille, ja py-ritään siten jakamaan evankeliumia Messiaasta.Uskovien opetuslapseuttamiseen, • rohkaisemiseen ja seurusteluun tar-koitettu kokoontumispaikka.

Lämmin kiitos tuestasi Messiaaninen Lähetyskeskus Dugitille.

KeniaTukeasi kautta olet ollut mukana autta-massa Kenian Kisiissä toimivan lasten-kodin lapsia.

las tenkod i s ta k i i t e tään”Tahdon kaikkien lasten ja lastenkodin puolesta kiittää teitä taloudellisesta tu-estanne ja rukouksistanne. Siunatkoon kaikkivaltias Jumala teitä runsaasti.

Rukoilethan edelleen lasten puolesta. HIV-positiiviset Vincent ja Moffin tar-vitsevat erityisesti rukouksiasi. Herra on parantajamme ja osoitti sen myös nyt maaliskuussa, kun lähes kaikki lasten-kodin lapset sairastuivat malariaan. He ovat nyt hyvinvoivia ja terveitä.

Lastenkodin rakennusta viimeistellään. Vielä on paljon tehtävää ja varoja tarvit-taisiin. Lapsista huolehtiminen on haas-teellista ja vaikeaakin, mutta tiedämme, että vanhurkas elää uskosta. Herra pitää meistä huolen. Vielä kerran paljon kii-toksia! ”

Hellen Nyatuka

Kuvassa lastenkodin lapsia Kenian Kisiissä.

Int iaKatso raportti Delhin Love India -työn lastenkodista seuraavalta sivulta. Läm-min kiitos tuestasi myös Delhin lasten-kodille.

Page 4: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 4 Lähetysnäky 1/2011

Tuhannet int ian lapset avun tarpeessaLove India -työ auttaa

Love India lastenkoti auttaa köy-hiä, tarvitsevia ja orpoja lapsia. Ensimmäinen lapsi tuli lasten-

kotiin vuoden 1997 syyskuussa. Lapset saapuvat lastenkotiin 4-10-vuotiaina. Tällä hetkellä lastenkodin 66 lasta ovat iältään 6-22-vuotiaita.

Love India -lastenkodin tarkoituksena ja näkynä on huolehtia kodikkaassa il-mapiirissä jokaisen lapsen fyysisistä, henkisistä ja koulutukseen liittyvistä tarpeista. Lasten kasvatukseen panos-tetaan, lapsia opetetaan toimimaan ryh-mässä ja välittämään toisistaan.

kou lu tusLapset opiskelevat neljässä eri koulus-sa, joita ovat: MCD Primary School, S.K.V. School, R.S.K.V School and New Life Play school. He lähtevät kou-luun seitsemältä aamulla ja palaavat lastenkodille iltapäivällä kello 13.00. Jotkut ikäluokat saavat erityisopetusta matematiikassa ja englannin kielessä. Lastenkodin lapsista Swati, Nidhi, Ka-vitha, Tarini, Glory, Malathi, Gayathri, Muskaan, Neha, Rajini ja Koshal saivat erityismaininnat hyvästä menestykses-tään matematiikassa omissa ikäluokis-

saan viime lukukauden aikana. Neljä lapsista on jo aloittanut ylemmän asteen ammattiin johtavia opintoja.

Te rveys j a hyv i nvo i n t iLasten yleiskunto on todettu hyväksi. Lääkärit. Lima Vetrivel ja Amit Ag-garwal ovat tehneet terveystarkastuk-set, joiden yhteydessä jokaisen lapsen veriryhmät tutkittiin ja merkittiin. Sel-varanilla todettiin tuberkuloosi, mutta lääkityksen ja rukouksen avulla hän on täysin parantunut.

vapaa-a jan to im in taVapaa-aikanaan lapset saavat katsoa piirrettyjä ja kehittäviä elokuvia. Si-sällä ja ulkona pelataan erilaisia pelejä. Kirjastohuoneessa on lastenkirjoja, joi-ta lapset lukevat. He myös rakastavat laulamista, ja jotkut lapsista harrastavat erilaisia tansseja tai piirtävät.

Viime vuoden toukokuussa lapset osal-listuivat raamattukouluun. He saivat oppia uusia lauluja ja kertomuksia. Van-hemmat lapset osallistuivat syys-joulu-kuussa järjestettäviin nuorteniltoihin.

Lapsille opetetaan käsityötä, räätälin taitoja ja kirjontaa. Lapset saavat myös

Teks t i : Jey Jeyasee lanKäännös : Kat i L i l l backa

Rapor t t i

Love Ind ia - työ

erityistä ohjausta tietokoneen käytössä. Olemme saaneet hankittua tietokone-huoneeseen kymmenen tietokonetta ja kolme tulostinta.

henk i l ökun taKodin vanhemmat, kaksi valvojaa, kak-si kokkia, yksi vartija ja yksi opintojen ohjaaja antavat panoksensa lasten ja las-tenkodin hyväksi auttaen ja neuvoen.

keh i t ys työViime syksyn ja talven aikana tehtiin seuraavia rakennustöitä ja hankintoja: lastenkodin toisen kerroksen huoneista kirjasto ja tietokonehuone, wc:n lattia ja kaakelointi saatiin valmiiksi sekä ostettiin musiikinkuuntelulaitteet sekä DVD-soitin.

Lämmin kiitos tuestanne. Ilman teitä työmme ei olisi mahdollista! •

Page 5: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 5Lähetysnäky 1/2011

mitä sanoo

Raamat tu?

Raamatussa puhutaan sydämestä – ihmisen tai Jumalan sydämestä – eri yhteyksissä yli 700 kertaa.

Hebreaksi sana merkitsee sisintä tai salat-tua. Meihin ihmisiin tekee usein vaikutuk-sen ihmisen ulkoiset ominaisuudet kuten ulkonäkö, karisma tai erilaiset kyvyt. Ju-mala taas katsoo ensi kädessä sydämeen (1. Sam. 16:6-7). Ennen kaikkea muuta, meidän on varjeltava sydämemme, sillä sieltä elämä lähtee (Snl. 4:20-23).

Raamatun mukaan ihmisen todellisen luonteen ja motiivit juuri sydän tuo esiin. Luukaksen evankeliumissa 12:34 Jeesus sanoo: ”Sillä missä teidän aar-teenne on, siellä on myös teidän sydä-menne.” Valintamme siis osoittavat, mitä sisimmässämme on ja mikä on en-simmäisellä sijalla elämässämme.

m i t e n pe l a s t u s on va i k u t t a nu t s ydäm i imme?Pelastuksen kautta Kristus asuu uskon kautta sydämissämme (Ef. 3:17). Hän on antanut meille Hengen vakuudeksi sydä-miimme (2. Kor. 1:22) ja Jumalan rauha varjelee sydämemme ja ajatuksemme Kristuksessa (Fil. 4:7). Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hen-gen kautta (Room. 5:5), ja siksi voimme rakastaa toisiamme puhtaasta sydämestä (1. Piet. 1:22). Rakkaus Jumalaan ja lä-himmäisiimme on mahdollista Jumalan sydämiimme asettaman agaperakkauden kautta. Tämä on tosiasia, vaikka tunne-tasolla emme aina niin kokisikaan! Paavali mainitsee kirjeessään Filippi-läisille 1:7 Filippin seurakunnan olevan hänen sydämessään. Samalla tavalla meidän sydämemme voi kurottautua lä-himmäistemme puoleen – sekä sisarten ja veljien puoleen Herrassa että niiden puoleen, jotka eivät vielä ole vastaanot-taneet pelastusta.

m i l l a i n e n s ydän me i l l ät u l i s i o l l a ?Koska sydän käsittää myös tahtomme ja toiveemme, voimme itse vaikuttaa sydämeemme, ts. luonteeseemme, mo-tiiveihimme ja siihen elämään, joka meistä virtaa. Raamatusta voimme sel-keästi nähdä, mitä Jumala tahtoo sydä-messämme olevan.

Matt. 11:29 Jeesus sanoo: ”oppikaa mi-nusta, sillä minä olen hiljainen ja nöy-rä sydämeltä”. Nöyryyden vastakohta on ylpeys, ominaisuus, josta Jumala ei lainkaan pidä, vaan itse asiassa jopa vi-haa. Sana kehoittaa meitä pukeutumaan keskinäiseen nöyryyteen, ja nöyryyden kautta saamme armon Herralta (1. Piet. 5:5-6).

Yksi nöyryyden määritelmä on Kris-tuksen kaltainen ja Jumalasta riippuvai-nen elämä. Tällaisen riippuvuussuhteen voimme nähdä Jeesuksen elämässä esim. Joh. 5:19, missä Jeesus sanoo, ettei voi tehdä itsestänsä mitään, vaan ainoastaan sen, minkä näkee Isän teke-vän. Toinen esimerkki Jeesuksen nöy-rästä sydämestä on Filippiläiskirjeessä 2:8, missä puhutaan Jeesuksen nöyrty-misestä Jumalan tahtoon ja katsomaan ihmiskunnan parasta oman, itsekkään, helpon ja kivuttoman tien sijaan.

Sekä Hebr. 10:22 että Kol. 3:22 mai-nitsevat vilpittömän ja totisen sydä-men. Jumala pitää siitä, että tulemme Hänen luokseen avoimella sydämellä niin myötä- kuin vastamäessäkin. Hän on aina halukas auttamaan meitä, mikä ikinä sydäntämme painaakaan. Joh. 14:1 kehoittaa sydämiämme uskomaan (luottamaan) Jumalaan, sillä Hän on sekä kykenevä että halukas ottamaan kaikki murheemme ja antamaan ratkai-sun kaikkiin ongelmiimme! •

Teks t i : Ank i Sandv ikKäännös : Kat i L i l l backa

Mitä Raamattu sanoo

sydämestä?

Page 6: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 6 Lähetysnäky 1/2011Sivu 6 Lähetysnäky 1/2011

Page 7: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 7Lähetysnäky 1/2011

Jälleen kerran meillä oli etuoikeus järjestää kampanja ihanalla, sma-ragdinvihreällä ja noin 20 mil-

joonan ihmisen asuttamalla Sri Lankan saarella.

Korkealta vuoristoalueelta Thalawaka-le-kylästä ja sen ympäristöstä saapuneet ihmiset täyttävät kokouspaikan lähellä kylän keskustaa.

Vaikeaa astmaa 38 vuotta sairastanut nainen hymyilee leveästi todistaessaan Jeesuksen parantaneen hänet tuosta kur-jasta sairaudesta. Paikalla oleva ihmis-joukko riemuitsee hänen kertoessaan Jeesuksen ihmeteosta elämässään. Nai-sen lisäksi monet muutkin saivat koh-data Jeesuksen parantajanaan; sokeita on parantunut ja kasvaimia hävinnyt. Kaikki kunnia Jeesukselle!

Tärkeintä kaikesta on kuitenkin se, että monet ihmiset saivat kohdata Jeesuksen pelastajanaan! Ihmiset olivat avoimia

ja vastaanottavaisia evankeliumille ilta toisensa jälkeen. He istuivat janoisina kuulemaan evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta. Pelastuskutsun kuuluessa ihmiset tulevat kiiruhtaen lavan eteen luovuttaakseen elämänsä Jeesukselle. Jokainen ilta on samanlainen. Jumalan kasvojen edessä on juhlat!

kun yks i ov i su l keu tuu , n i i n t o i nen avau tuuAluksi kampanja oli määrä järjestää Di-ganan kaupungissa, joka sijaitsee noin 3,5 tunnin ajomatkan päässä Thalawa-kalesta. Buddhalaisten osoittaman väki-valtaisuuden tähden kaupungin kristit-tyjä kohtaan, joilla ei sinänsä ollut edes mitään tekemistä kampanjamme kans-sa, paikallisseurakunnat pyysivät meitä peruuttamaan koko kampanjan.

Teks t i j a kuva t : M ikae l Boman, Käännös : Kat i L i l l backa

Jeesus-kampanja Sri lankan vuoristoseudul la

Ainoastaan vajaa kaksi viikkoa ennen kampanjan alkua paikallinen koordi-naattorimme ja hänen tiiminsä onnis-tuivat siirtämään kampanjan Thalawa-kaleen Diganan sijaan, mikä oikeastaan oli hyvin merkittävä ja sankarillinen teko. Yksi ovi sulkeutui ja toinen avau-tui. Jumala on hyvä!

Voimakkaan sateen tähden jouduim-me kuitenkin pitämään kampanjan sisätiloissa. Kampanjailtojen lisäksi järjestimme johtajuusseminaarin päi-väsaikaan tarkoituksenamme vahvistaa alueen paikallisseurakuntia. Opetuksen painopiste oli opetuslapseudessa ja joh-tajuudessa.

Thalawakalen ympäristössä on enem-mistö hindulaisia. Buddhalaisuus, islam ja kristinusko ovat vähemmistöuskon-toja. Ihmisten avoimuus evankeliumille on kuitenkin hyvin suurta. >

- Tha lawakalen ky lässä

Tämä nainen parantu i va ikeasta astmasta, jo ta hän

o l i sa i rastanut 38 vuot ta .

Tämä mies o l i sokea. Nyt hän näkee!

Page 8: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 8

Claus Möl ler Suomessa:

LAHTI

La 14.5 klo 18.00 - Su 15.5 klo 11

Kr ist i l l inen Yhte isö - Laht i

Lahden Mieskuoronsal i , Hämeenkatu 21

TAMPERE

La 21.5 klo 18.30 - Su 22.5 klo 16

Tampereen Kr ist i l l inen Yhte isö

Nuol ia lant ie 40, Härmälä

Lähetysnäky 1/2011

i h a n i a r a p o r t t e j aViimeisen kampanjaillan jälkeisenä maanantaiaamuna yksi paikallisis-ta pastoreista tuli luoksemme. Hän tuli erityisesti kertoakseen ihanista tapahtumista seurakuntansa sunnun-taiaamun tilaisuudessa. Yhdeksän nuorta hindu-miestä saapui seura-kuntaan. He kertoivat saapuneensa perheidensä edustajina ja tulleensa uskoon kampanjamme aikana. Nyt he tahtoivat tietää lisää Jeesuksesta ja miten häntä voi seurata. Sama-na aamuna eräs toinen pastori soit-ti koordinaattorillemme ja kertoi, että hänen seurakuntaansa oli tuona sunnuntaiaamuna tullut seitsemän hindu-taustaista henkilöä, jotka oli-vat asettaneet samankaltaisia kysy-myksiä.

Kampanjan seurantatyö Sri Lan-kassa on nyt täydellä teholla käyn-nissä. Kun kampanjasta on kulunut

Uskoon tu l le iden yhteyst iedot kerätään ja seurantatyö a lkaa.

vasta viikko, on jo noin 60 ihmistä liittynyt eri paikallisseurakuntiin. Olemme siitä luonnollisesti todella iloisia! Kampanjassa mukana kans-samme yhtenä järjestäjänä oli ”Gå ut mission” -järjestöstä Jonas Anders-son. Mukanamme oli tiimiläisiä sekä Ruotsista että Suomesta. Yhdessä saimme palvella ja julistaa evanke-liumia Jeesuksesta Kristuksesta Tha-lawakalen ihmisille. •

Myös Suomessa useasti vieraillut

tanskalainen evankelista Claus

Möller asuu Kööpenhaminassa ja on

toiminut sieltä käsin yli 15 vuotta koko-

aikaisesti evankeliumin työssä.

Claus Möller julistaa evankeliumin ydin-

sanomaa. Hän rohkaisee ihmisiä uskomaan Jumalan

Sanaan ja tarttumaan Jumalan lupauksiin. Möllerin

tilaisuuksista on paljon myös selkeitä parantumistodis-

tuksia.

Syntyperältään juutalainen Möller on ennen uskoontu-

loaan ollut sekä huumeiden käyttäjä että välittäjä Tans-

kassa. Hän on hyvä esimerkki siitä, kuinka ihminen

voi kokonaan vapautua ja sisäisesti eheytyä Jumalan

Sanan voimallisen vaikutuksen kautta myös ilman “ul-

kopuolista” tai ammatillista apua. •

Kansainvä l inen

evanke l is ta

CLAUS MÖLLER

Page 9: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 9

Claus Möller vieraili Meksi-kossa ensimmäisen kerran vuonna 1998. Sittemmin vie-

railuja on kertynyt useita. Viimeksi hän julisti kymmenessä eri Meksikon kaupungissa tämän vuoden alussa. Tilaisuuksiin osallistui satoja ihmi-siä - joihinkin tilaisuuksiin jopa kak-situhatta. Yhteensä noin 600 ihmistä vastaanotti pelastuksen näissä eri puolilla Meksikoa järjestetyissä tilai-suuksissa.

Claus kertoo matkoistaan ja työstään avoimesti, mutta nöyrästi. Ihmisiä pe-lastuu, mutta myös paranee ihmeelli-sesti hänen tilaisuuksissaan. Juma-lallinen parantuminen on palanut Clausin sydämellä heti hänen uskoon tulonsa jälkeen - ja palaa edelleen - entistä vahvemmin. Hän kertoo seu-raavansa Jeesuksen esimerkkiä Mat-teuksen evankeliumin 9:35 mukaan: ”Ja Jeesus vaelsi kaikki kaupungit ja kylät ja opetti heidän synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliu-mia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta.”

- Kun ihmiset kokevat ja näkevät ih-meitä, he haluavat tulla uskoon, Claus sanoo. Myös seurakunnat Meksikos-sa ovat ymmärtäneet tämän. Ihmeistä hämmästyneet pastorit ovat kutsu-neet Clausin puhumaan nimenomaan jumalallisesta parantumisesta. Ensi talvena aikomuksena on olla maassa jopa yli kaksi kuukautta, opettaa pa-rantumisesta ja harjoittaa nuoria us-kovia rukoilemaan ihmisten puolesta.

Unelma meksikosta

Faktaa Meksikosta:Väkiluku:113 724 226Pinta-ala: 1 964 375 km²Eliniänodote 76,47 v.Uskonnot: roomalaiskatolisia 76,5 %protestantteja 7,6 %muita 0,3 %määrittelemättä 12,8 %ei uskontoa 3,1 %Lähde: CIA World Factbook

Teks t i : Ka t i L i l l backa

i h m e i t äVuoden alussa järjestetyissä Meksikon tilaisuuksissa ensin parantui rampana syntynyt mies. Hänen puolestaan ru-koiltiin, minkä jälkeen hän alkoi kävel-lä. Mies oli myös mykkä, mutta alkoi puhua. Tilaisuuksissa parantui myös kolme sokeaa, syöpäkasvaimia hävisi ja auto-onnettomuuksissa loukkaantuneita raajoja parantui. Eräs tyttö oli syntynyt kampurajalkaisena, mutta Jeesus suo-risti hänen jalkansa. Claus kertoo myös vakavan sähköiskun saaneesta miehestä, joka oli maannut kolme vuotta koomas-sa. - Tilaisuuteen hän tuli rullatuolissa, mutta nousi kävelemään rukouksen ai-kana. Päivä toisensa jälkeen hän käveli paremmin ja paremmin.

n ä k y n ä s u u r i , k a s v a v a s e u r a k u n t aClaus haluaa nähdä aktiivisia uskovia, jotka itse toimivat ja tekevät Jeesuk-sen tekoja. - Tällaiset uskovat myös jäävät seurakuntiin. Kun seurakunnat saavat tarkoituksen ja päämäärän, jo-tain suurta voi alkaa, hän sanoo. Nyt on uusien ovien ja asioiden aika.- Useimmat seurakunnat Meksikos-sa, ja myös Suomessa, tyytyvät sii-hen, mitä on nähty ja koettu. Joskus halutaan vain ”kilttejä” ja ”hiljaisia” kokouksia, koska ei uskalleta astua yliluonnolliseen. Tähän Claus halu-aa muutosta. Hän tietää, että jokai-nen voi palvella Jumalaa, jokainen voi laittaa kätensä sairaiden päälle ja jokainen voi tehdä tehtävänsä. - Seu-rakunta voi kasvaa ja elää yliluonnol-lisessa! •

”Nyt on uus ien ov ien ja as io iden a ika”

Lähetysnäky 1/2011

Page 10: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 10 Lähetysnäky 1/2011

Ope tusb log i

David Ster l ing

Opetuslapseuttamisenkadonnut taito

Opetus lapseus va i pe to l l i s e t ko rv i kkee t?Jokainen uusi Jeesukseen uskova an-saitsee tilaisuuden henkilökohtaiseen hoivaan ja kehitykseen. Kaikki uu-det uskovat voivat saavuttaa täydet mahdollisuutensa Jumalan edessä, jos heillä on siihen tilaisuus. Kuitenkin hyvin harvat uskovat sitoutuvat si-joittamaan aikaansa uusien uskovien tukemiseen. Sen sijaan monet petol-liset korvikkeet ovat ottaneet aidon opetuslapseuden paikan. Ohessa joi-takin vääristyneistä vaihtoehdoista, jotka ovat ottaneet opetuslapseuden paikan kristillisessä kentässä ja esiin-tyvät useimmin tämän päivän länti-sessä kirkossa.

1) On tapahtunut vakava petos, kun kristitty omaksuu kuluttajan roolin opetuslapseksi antautumisen sijasta. Kuluttajana tämä uskova on kiinnostuneempi jännittävien koke-musten etsimisestä kuin opetuslap-seksi tulemisesta. Hän ryhtyy asiak-kaaksi, jonka tarpeet on tyydytettävä. Hän shoppailee etsien sopivia tilai-suuksia, seminaareja ja hengellisiä ”tarjouksia”, jotka tyydyttävät hänen kuluttajan nälkänsä. Tämä asenne estää kristittyä kasvamasta hengel-liseksi aikuiseksi. Aito opetuslapsi ymmärtää, että hänet on kutsuttu ole-maan hedelmällinen tuottaja eikä pas-siivinen kuluttaja. Terve kasvu vaatii aikaa ja kyyneleitä – ei ole välitöntä kypsyyttä. Kuinka paljon tyydyttä-vämpää onkaan olla aito Jeesuksen opetuslapsi – toisia palveleva, tyydy-tetty ja kiitollinen!

2) On ilmennyt suuri hengellinen puute, jos seurakunnan jäsenestä tulee kriittinen tarkkailija nöyrän opetuslapsen sijasta. Tämä uskova on kuin sivustakatsoja, joka tark-kailee ohi kulkevaa joukkoa. Sil-loin hengellisen ylpeyden vaara on hyvin todellinen. Sivustakatsojana tämä uskova tutkii kaikkea ”ylhääl-tä” etäisyyden päästä sen sijaan, että ottaisi osaa sydämestään. Hän katse-

Jeesus tu l i pe lastamaan maai lman ja kuo l i s i i tä syystä,

mutta t ie l lään r is t i l le Hän kesk i t t i e lämäntyönsä muutaman

opetus lapsen tekemiseen.

Jeesus tuli pelastamaan maail-man ja kuoli siitä syystä, mut-ta tiellään ristille Hän keskitti

elämäntyönsä muutaman opetus-lapsen tekemiseen. Kautta maallisen vaelluksensa Jeesus jatkuvasti haastoi häntä seuranneet epävakaat väkijou-kot sitoutumaan tulemaan Hänen ope-tuslapsikseen. Niitä, jotka sitoutuivat seuraamaan Häntä uskollisesti, ope-tettiin vuorostaan opastamaan muita, kunnes lisääntymisprosessin kautta taivasten valtakunnan evankeliumi saavuttaisi maailman ääret. Maalli-sen vaelluksensa aikana Jeesus esitti radikaalin suunnitelman saavuttaa maailma sanomallaan. Hän käynnisti ohjelman, joka koskettaisi jokaista kansakuntaa pelastussanomalla.

Jeesus toisti usein ja rohkeasti eh-dot, mitä tarkoittaa olla todellinen opetuslapsi. Hän ei jättänyt kenel-lekään epäselväksi, että henkilökoh-tainen päätös seurata tätä Mestaria olisi kallis ja vaativa. Jeesus esitti selkeästi perusehdot, jotka ovat tar-peen Hänen seuraamiselleen sekä Pelastajana että Herrana. Ilman yh-tään kompromissia Hän opetti seu-raajiaan, että jokaisen, joka kutsuu itseään aidoksi opetuslapseksi, on otettava ristinsä joka päivä, kiellet-tävä itsensä ja sitouduttava yksin Jumalan valtakunnan edistämiseen. Aito, radikaali kristinusko eroaa paljon nykyajan keskiluokkaisesta hyvinvointi-kristillisyydestä.

Page 11: Lähetysnäky 1_2011

Sivu 11Lähetysnäky 1/2011

lee kuinka toiset palvelevat ja toimi-vat. Hän valitsee ja määrittelee, mit-kä pastorit ovat voideltuja ja mitkä seurakunnat eläviä tai kuolleita. Hän päättää, missä ja milloin Pyhä Henki on läsnä ja koskettaa Juma-lan kansaa. Hänen kriittinen mielensä etäännyttää hänet paikallisseurakunnasta ja uskovien yhteisöstä. Hän ei koe iloa, joka syntyy toisten palvelemisesta toisten sitou-tuneiden uskovien kanssa. Kuinka tämä eroaakaan Uu-den Testamentin rakastavista ja välittävistä opetuslapsista, jotka ovat aidosti kiinnostuneita aut-tamaan toisia juurtumaan Jumalan Sanaan paikallisseurakunnan yhtey-dessä.

3) Tervettä kehitystä ei ole tapah-tunut, jos uskova ryhtyy vapaa-matkustajaksi sitoutuneen opetus-lapsen sijasta. Tästä uskovasta tulee hengellinen turisti, joka etsii uutta ja jatkuvasti vaihtelevaa maisemaa. Hän matkustaa ympäriinsä tutkien eri seurakuntia ja konferensseja kat-sellen viehättäviä maisemia vailla aikomustakaan ottaa vastuuta. Hän on hengellinen katulapsi vailla suun-taa elämässään. Hän yrittää ratsastaa jokaisessa uudessa karismaattisessa ”karusellissa” maksamatta laskuja. Hän antaa muiden, jotka ovat velvol-lisuudentuntoisempia ja vakavamie-lisempiä, kantaa taakkoja ja tehdä kaiken työn. Tämä on niin kaukana Jeesuksen todellisesta seuraami-sesta. Kuinka paljon tyydyt-tävämpää onkaan olla evankeliumityönteki-jä, joka edistää Ju-malan valtakuntaa ja kantaa hedelmää, joka kirkastaa Jee-suksen nimeä. Aito hengellinen kypsyys ilmenee, kun uskova alkaa palvella paikallisseurakunnassa ja osoittaa kiinnostusta muiden hyvin-vointiin.

4) Jotain on vakavasti pielessä kris-tityn kasvuprosessissa, jos hän on enemmän teoreetikko kuin toimiva opetuslapsi. Tämän tyypin kristityllä on vahvoja mielipiteitä kaikesta aurin-

gon alla. Hän tutkii kaikkia ajankoh-taisia kristillisiä kirjoja. Hän kuunte-lee viimeisimpiä uusia opetuksia ja vierailee kaikissa herätyskeskuksissa. Hän on ehkä viettänyt tunteja inter-netissä ”tutkien” Pyhän Hengen vii-meisimpiä liikkeitä ja analysoiden eri Jumalan palvelijoita. Hän on todelli-nen asiantuntija – teoriassa! Hän on opiskellut erilaisia kirkkokuntia, herätysliikkeitä ja hengellisiä trende-jä. Hän on täysin pätevä asiantuntija – mutta vain teoriassa! Todellisuu-dessa hän on kyvytön sitoutumaan täysin olemaan tuottava opetuslapsi, koska hän tietää liikaa – teoriassa. Tämä on hengellisesti s ä ä l i t t ä v ä tila ja täy-

sin irrallaan Jumalan tarkoitusperistä. Todellinen uskova ei koskaan tyydy tietämään asioita teoriassa – hän kai-paa päästä mukaan, ja on valmis ja ha-lukas palvelemaan. Jeesus ei koskaan

kutsunut seuraajiaan olemaan ”teoreetikkoja” vaan aktiivisia, kuuliaisia opetuslapsia.

T e h k ä ä o p e t u s l a p s i a !Pyhä Henki korostaa näinä aikoina tarvetta välittää uusista usko-vista, jotta täyttyisi Jee-

suksen käsky tehdä opetuslapsia. Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus käski suoraan seuraajiaan tekemään kaikista kansoista opetuslapsiaan. Tämä prosessi alkaa siitä hetkestä, kun henkilö vastaanottaa pelastuk-sen ja hänestä kasvaa opetuslapsi ja palvelija. Valitettavasti harvat kristityt näyttävät ymmärtävän, mitä tämä merkitsee, ainakin kun on kyse päivittäisestä elämästä. Opetuslasten tekeminen on lähes kadonnut taito nykypäivän seura-kunnissa. •

”Henge l l inen tur is t i yr i t tää ratsastaa

joka isessa uudessa kar ismaatt isessa

”karuse l l issa” maksamatta lasku ja .

Page 12: Lähetysnäky 1_2011

www.helmimedia.com • 050 5431 431 • [email protected]

Pitääkö pelko sinua otteessaan? Mitä pelkäät eniten elämässäsi? Pelkoa päin –kirja auttaa sinua tunnistamaan ja voittamaan elämässäsi vaikuttavan pelon lähteen esittelemällä sinulle Jumalan taivaallisten aseiden arsenaalin – Hänen omat pelon karkottajansa. Kirja opettaa, kuinka opit käyttämään näitä aseita voidaksesi luottaa Jumalaan kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Tässä kirjassa Steve Hepden tuo esiin hylkää-misestä johtuvia haavoja ja selittää, kuinka nämä voidaan voittaa ja parantaa Kristuksen kautta. Steve Hepden on kansainvälisesti arvotettu raamatunopettaja, joka palvelee erityisesti sisäisten haavojen parantamisen alueella.

Steve Hepden 8,- (76 s.) Mitä on hylkääminen?

Monet kamppailevat taloudellisten haasteiden, kuten velan tai riittämättömien säästöjen kans-sa. Tämä kirja ei ole ainoastaan käytännöllinen opas rahankäyttöön, kirja auttaa ymmärtä-mään, miten syvä vaikutus rahankäytöllä on Jumala- mutta myös ihmissuhteisiimme.

Howard Dayton 20,- (208 s.)Rahoillasi on merkitys

Tämä kirja puhuu uhrista, anteeksiannosta, hyväksymisestä, voitosta, huolenpidosta, vapaudesta ja monesta muusta ihanasta, meille kuuluvasta asiasta.Jeesus ei tullut vain kertomaan meille Jumalan valtakunnasta, vaan tekemään meille mahdolliseksi kuulumi-sen tuohon valtakuntaan. Hänen veressään on todella ihmeitä tekevä voima!

Colin Urquhart 13,- (82 s.) Veri puhuu

Jentezen Franklin 22,- (208 s.) Pelkoa päin

Miksi ihmisille ei kerrota totuutta ufoista? Kuka on salailun takana? Miten viljapeltoympyrät ovat syntyneet? Mikä yhteys on lentävillä lautasilla ja ilmaista energiaa tuottavilla laitteilla? Onko ihmi-nen käynyt kuussa? Tämä hämmästyttävä kirja tuo ihmisen keksimän salaisen ufoteknologian päivänvaloon. Tämä kirja paljastaa uskomatto-man salaliiton. Ufojen arvoitus ratkeaa.

Pekka Lahtinen 10,- (175 s.) Ufojen arvoitus ratkeaa

Raamatun talous on ainutlaatuinen kristilli-set arvot omaavien käsikirja ja opas hyvään taloudenhoitoon. Miten uskovan tulisi järjestää yksityistaloutensa, miten perustaa yritys ja miten hoitaa sitä, tai mikä talousjärjestelmä maassa pitäisi olla. Kirjassa myös aiheista: Ri-kas vai köyhä - mikä on Jumalan tahto?, Lainan antaminen ja ottaminen, Vakuutukset - pitääkö kristityn ottaa niitä? ja paljon muuta.

P-O & J-G Eurell 24,- (288 s.) Raamatun talous

Onko yleisesti hyväksytty käsitys, että ihmis-kunnan tekemän synnin vuoksi ihmisten on nyt maksettava rikkomuksistaan fyysisellä kärsimyksellä, puutteella ja köyhtymisen häpeällä? Tällainen teologia ei ymmärrä hyvän uutisen ydintä. Lue kokeneen lähetyspioneerin rohkaisevaa sanomaa ja elä rohkeasti NYT - se on Jumalan unelma sinulle!

T.L. Osborn 22,- (224 s.)

Elä rohkeasti NY T - Jumalan unelma sinulle

Verkko kiristyy hätkähdyttää paljastuksillaan: Kansainvälisten pankkiirien lainaehdot ovat syy valtion yritysten yksityistämiseen ja myyntiin ulkomaisiin käsiin. Natura 2000 on Rockefel-lerien pankkidynastian rahoittama hyökkäys yksityistä maanomistusta vastaan. Maailman talousjärjestelmää odottaa romahdus. Vallassa-oleva politiikka johtaa salaiseen päämäärään, Maailmanhallituksen perustamiseen.

Pekka Lahtinen 14,- (224 s.)Verkko kiristyy

Kun pääsemme eroon uskonnollisesta suorit-tamisesta, silloin nautimme todellisesta uskon levosta. Åge M. Åleskjaer osoittaa upealla tavalla kirjassaan, kuinka olemme osallisia täydellisen vapauden laista. Esiin tulee selkäs-ti se suuri ero Siinain ja Golgatan välillä.

Åge M. Åleskjaer 22,- (220 s.) Täydellinen vapaus

Kuinka Jeesus Kristus voi elää uskovissa tänä päivänä? Miten jokainen voi sanoa apostoli Paa-valin kanssa: ”Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa!” Tämä kirja ei vain täytä sinua uskolla; se osoittaa sinulle, kuinka tuo usko voidaan ilmaista myönteisenä toimintana, joka mahdollistaa Jumalan suunnitelman toteutumi-sen elämässäsi.

Colin Urquhart 13,- (132 s.) Suuri Ilmestys