EVANKELIUMI KAIKKIIN MAIHIN Thalawakale Sri Lankan vuoristoseudulla Meksiko Unelma suuresta seurakunnasta Lue lisää sivuilta 6-8! HÄN PARANI 1/2011 PARTNERI- NUMERO New Delhi Intian lastenkodissa nyt 66 lasta
E v a n k E l i u m i k a i k k i i n m a i h i n
Tha lawakaleSri Lankan
vuoris toseudul la
meksikoUnelma suuresta
seurakunnasta
lue l is s ivu i l ta 6-8!
hn PaRani
1 / 2 0 1 1
PaRTnERi-
numERO
new Delh iInt ian las tenkodissa
nyt 66 las ta
l h e t y s n k y1 / 2 0 1 1Lhetys jr jest EKM -
Evanke l iumi Kaikk i in
Maih in ry:n i lmainen
t iedotus leht i
Pto imi t ta ja :
Tom L ipk in
2 Pk iRJO iTuSLhe tys ty uskone lmn haas te
3 PaRTnER iS in o l i t t l l
4 inT ian laPSETLove I nd ia - t y au t taa
5 m iT RaamaTTusanoo sydmes t?
6 ThalaWakalESr i Lankan vuo r i s toseudu i l l a
9 unElma mEkS ikOSTaC laus M l l e r ke r too
10 OPETuSBlOG iOpe tus lapseu t tam isenkadonnu t ta i t o
Tmn lehden tek i j i t :
Tom L ipk in
Dav id Ster l ing
Anki Sandv ik
Mikae l Boman
Kat i L i l lbacka
Jey Jeyasee lan
Tai t to : Kat i L i l lbacka
Ti laukset , pa laute ja
oso i t teenmuutokset :
EKM, Myl lykatu 15
65100 VAASA
Puh ja tekst iv iest i t :
044 017 6000
info@ekm.nu
www.ekm.nu
Pankkiyhteydet :
Sp Aktia: 497010-217832
IBAN: FI04 4970 1020 0178 32
BIC: HELSFIHH
Sampo Pankki:
800017-70320192
IBAN: FI22 8000 1670 3201 92
BIC: DABAFIHH
kerys lupanumero :
2020/2010/4094
Ahvenanmaa:
328 K12
1 /2011
Lhe t ysnkyS i S l l Y S
Menk kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Nm
sanat olivat mit suurimmassa mrin haastavia niille muutamille opetuslap-sille, joiden sydmen olivat Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikaan vallanneet epusko, epilykset ja pelko. Lhetys-ksky oli haastava ja on sit edelleen. Ilman antautuneita sydmi ja haluk-kuutta uhrautua ja saavuttaa ihmisi ei alkuseurakunta olisi koskaan voi-nut kasvaa ja tehd lhetystyt siten, kuin se teki.
Ihmeellisint on, ett usein juuri haas-teelliseen tilanteeseen on ktketty siu-naus. Apostoli Paavali oli armoitettu ja siunattu lhetystyntekij. Voimme kuitenkin nhd hnen koko lhetys-tyntyteisen elmns olleen tynn haasteita. Hn sai kest epoikeuden-mukaista kohtelua, rasittavia matkoja, vastustusta, monenlaista vainoa, haak-sirikon ja myrskyj. Usein saamme kui-tenkin keskell suurinta haastetta kokea suurimman ihmeen.
Apostolien teoissa 27 Paavali on yhdel-l lhetysmatkallaan. Valtavan myrskyn keskell laiva joutuu haaksirikkoon. Paavalin inhimillinen puoli tulee esiin hyvin selkesti, sill hn itsekin me-nett jo pelastumisen toivon. Ihmeen kautta Paavali ja koko laivan miehist pelastuvat. Tmn jlkeen avautuu iha-
na ovi jakaa evankeliumia asukkaille Maltan saarella. He olivat mit ilmei-simmin hyvin avoimia evankeliumille.
Mys nyt maapallolla on monia, jotka ovat kypsi niitettvksi. Esimerkik-si tst lehdest voit lukea Sri Lankan vuoristokylien evankeliumin sanomal-le avoimesta ilmapiirist. Ty kaikkien heidn saavuttamisekseen on edelleen-kin suuri haaste. Ty vaatii sek aikaa ja rahaa ett uhrautumista ja antautumista. Kaikki eivt voi tehd kaikkea, mutta yhdess voimme tarttua haasteeseen ja kurottautua viel pidemmlle.
Noin vuosi sitten EKM-pursi joutui myrskyyn. Aallot olivat korkeat. Juma-lan uskollisuuden thden voimme kui-tenkin nyt menn eteenpin kohti uusia haasteita lhetyskentill.
Lhetysty on Herran sydmen asia. Hn antoi elmns, ett kaikki saisivat kuulla. Menkmme yhdess eteenpin tyttksemme profetian: Tm valtakunnan evankeliumi pit saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sit-ten tulee loppu (Matt. 24:14). Ehk sin tss kuussa voit uskossa kurot-tautua pidemmlle. Anna haasteen koskettaa sydntsi. Anna lhetystyn maksaa sinulle jotakin. Lhetysty-hn annetut varat ovat hyvin kytet-tyj varoja.
P u h e e n j o h t a j a n s y d m e l t
Tom Lipkin
lhetysty uskonelmn haaste
Sivu 3
PARTNERI -Sin olit tll!
Lhetysnky 1/2011
Israelmik on Dug i t ?
Evankelioiva kahvila Tel Avivin sy- dmess. Kahvilassa on miellyttv ja lmmin ilmapiiri evankeliumin le-vittmiseen ilmaisen kahvikupillisen rell. Evankelioinnin tukikohta. Eri puolil- ta maailmaa saapuvat ryhmt pitvt Dugitia katuevankeliointinsa tuki-kohtana Tel Avivissa.Tarjoaa mm. messiaanista, painettua materiaalia evankelioinnin tarpeisiin eri kielill. Nit materiaaleja jae-taan ilmaiseksi vierailijoille, ja py-ritn siten jakamaan evankeliumia Messiaasta.Uskovien opetuslapseuttamiseen, rohkaisemiseen ja seurusteluun tar-koitettu kokoontumispaikka.
Lmmin kiitos tuestasi Messiaaninen Lhetyskeskus Dugitille.
KeniaTukeasi kautta olet ollut mukana autta-massa Kenian Kisiiss toimivan lasten-kodin lapsia.
las tenkod i s ta k i i t e tnTahdon kaikkien lasten ja lastenkodin puolesta kiitt teit taloudellisesta tu-estanne ja rukouksistanne. Siunatkoon kaikkivaltias Jumala teit runsaasti.
Rukoilethan edelleen lasten puolesta. HIV-positiiviset Vincent ja Moffin tar-vitsevat erityisesti rukouksiasi. Herra on parantajamme ja osoitti sen mys nyt maaliskuussa, kun lhes kaikki lasten-kodin lapset sairastuivat malariaan. He ovat nyt hyvinvoivia ja terveit.
Lastenkodin rakennusta viimeistelln. Viel on paljon tehtv ja varoja tarvit-taisiin. Lapsista huolehtiminen on haas-teellista ja vaikeaakin, mutta tiedmme, ett vanhurkas el uskosta. Herra pit meist huolen. Viel kerran paljon kii-toksia!
Hellen Nyatuka
Kuvassa lastenkodin lapsia Kenian Kisiiss.
Int iaKatso raportti Delhin Love India -tyn lastenkodista seuraavalta sivulta. Lm-min kiitos tuestasi mys Delhin lasten-kodille.
Sivu 4 Lhetysnky 1/2011
Tuhannet int ian lapset avun tarpeessaLove India -ty auttaa
Love India lastenkoti auttaa ky-hi, tarvitsevia ja orpoja lapsia. Ensimminen lapsi tuli lasten-
kotiin vuoden 1997 syyskuussa. Lapset saapuvat lastenkotiin 4-10-vuotiaina. Tll hetkell lastenkodin 66 lasta ovat iltn 6-22-vuotiaita.
Love India -lastenkodin tarkoituksena ja nkyn on huolehtia kodikkaassa il-mapiiriss jokaisen lapsen fyysisist, henkisist ja koulutukseen liittyvist tarpeista. Lasten kasvatukseen panos-tetaan, lapsia opetetaan toimimaan ryh-mss ja vlittmn toisistaan.
kou lu tusLapset opiskelevat neljss eri koulus-sa, joita ovat: MCD Primary School, S.K.V. School, R.S.K.V School and New Life Play school. He lhtevt kou-luun seitsemlt aamulla ja palaavat lastenkodille iltapivll kello 13.00. Jotkut ikluokat saavat erityisopetusta matematiikassa ja englannin kieless. Lastenkodin lapsista Swati, Nidhi, Ka-vitha, Tarini, Glory, Malathi, Gayathri, Muskaan, Neha, Rajini ja Koshal saivat erityismaininnat hyvst menestykses-tn matematiikassa omissa ikluokis-
saan viime lukukauden aikana. Nelj lapsista on jo aloittanut ylemmn asteen ammattiin johtavia opintoja.
Te rveys j a hyv i nvo i n t iLasten yleiskunto on todettu hyvksi. Lkrit. Lima Vetrivel ja Amit Ag-garwal ovat tehneet terveystarkastuk-set, joiden yhteydess jokaisen lapsen veriryhmt tutkittiin ja merkittiin. Sel-varanilla todettiin tuberkuloosi, mutta lkityksen ja rukouksen avulla hn on tysin parantunut.
vapaa-a jan to im in taVapaa-aikanaan lapset saavat katsoa piirrettyj ja kehittvi elokuvia. Si-sll ja ulkona pelataan erilaisia pelej. Kirjastohuoneessa on lastenkirjoja, joi-ta lapset lukevat. He mys rakastavat laulamista, ja jotkut lapsista harrastavat erilaisia tansseja tai piirtvt.
Viime vuoden toukokuussa lapset osal-listuivat raamattukouluun. He saivat oppia uusia lauluja ja kertomuksia. Van-hemmat lapset osallistuivat syys-joulu-kuussa jrjestettviin nuorteniltoihin.
Lapsille opetetaan ksityt, rtlin taitoja ja kirjontaa. Lapset saavat mys
Teks t i : Jey Jeyasee lanKnns : Kat i L i l l backa
Rapor t t i
Love Ind ia - ty
erityist ohjausta tietokoneen kytss. Olemme saaneet hankittua tietokone-huoneeseen kymmenen tietokonetta ja kolme tulostinta.
henk i l kun taKodin vanhemmat, kaksi valvojaa, kak-si kokkia, yksi vartija ja yksi opintojen ohjaaja antavat panoksensa lasten ja las-tenkodin hyvksi auttaen ja neuvoen.
keh i t ys tyViime syksyn ja talven aikana tehtiin seuraavia rakennustit ja hankintoja: lastenkodin toisen kerroksen huoneista kirjasto ja tietokonehuone, wc:n lattia ja kaakelointi saatiin valmiiksi sek ostettiin musiikinkuuntelulaitteet sek DVD-soitin.
Lmmin kiitos tuestanne. Ilman teit tymme ei olisi mahdollista!
Sivu 5Lhetysnky 1/2011
mit sanoo
Raamat tu?
Raamatussa puhutaan sydmest ihmisen tai Jumalan sydmest eri yhteyksiss yli 700 kertaa.
Hebreaksi sana merkitsee sisint tai salat-tua. Meihin ihmisiin tekee usein vaikutuk-sen ihmisen ulkoiset ominaisuudet kuten ulkonk, karisma tai erilaiset kyvyt. Ju-mala taas katsoo ensi kdess sydmeen (1. Sam. 16:6-7). Ennen kaikkea muuta, meidn on varjeltava sydmemme, sill sielt elm lhtee (Snl. 4:20-23).
Raamatun mukaan ihmisen todellisen luonteen ja motiivit juuri sydn tuo esiin. Luukaksen evankeliumissa 12:34 Jeesus sanoo: Sill miss teidn aar-teenne on, siell on mys teidn syd-menne. Valintamme siis osoittavat, mit sisimmssmme on ja mik on en-simmisell sijalla elmssmme.
m i t e n pe l a s t u s on va i k u t t a nu t s ydm i imme?Pelastuksen kautta Kristus asuu uskon kautta sydmissmme (Ef. 3:17). Hn on antanut meille Hengen vakuudeksi syd-miimme (2. Kor. 1:22) ja Jumalan rauha varjelee sydmemme ja ajatuksemme Kristuksessa (Fil. 4:7). Jumalan rakkaus on vuodatettu sydmiimme Pyhn Hen-gen kautta (Room. 5:5), ja siksi voimme rakastaa toisiamme puhtaasta sydmest (1. Piet. 1:22). Rakkaus Jumalaan ja l-himmisiimme on mahdollista Jumalan sydmiimme asettaman agaperakkauden kautta. Tm on tosiasia, vaikka tunne-tasolla emme aina niin kokisikaan! Paavali mainitsee kirjeessn Filippi-lisille 1:7 Filippin seurakunnan olevan hnen sydmessn. Samalla tavalla meidn sydmemme voi kurottautua l-himmistemme puoleen sek sisarten ja veljien puoleen Herrassa ett niiden puoleen, jotka eivt viel ole vastaanot-taneet pelastusta.
m i l l a i n e n s ydn me i l l t u l i s i o l l a ?Koska sydn ksitt mys tahtomme ja toiveemme, voimme itse vaikuttaa sydmeemme, ts. luonteeseemme, mo-tiiveihimme ja siihen elmn, joka meist virtaa. Raamatusta voimme sel-kesti nhd, mit Jumala tahtoo syd-messmme olevan.
Matt. 11:29 Jeesus sanoo: oppikaa mi-nusta, sill min olen hiljainen ja ny-r sydmelt. Nyryyden vastakohta on ylpeys, ominaisuus, josta Jumala ei lainkaan pid, vaan itse asiassa jopa vi-haa. Sana kehoittaa meit pukeutumaan keskiniseen nyryyteen, ja nyryyden kautta saamme armon Herralta (1. Piet. 5:5-6).
Yksi nyryyden mritelm on Kris-tuksen kaltainen ja Jumalasta riippuvai-nen elm. Tllaisen riippuvuussuhteen voimme nhd Jeesuksen elmss esim. Joh. 5:19, miss Jeesus sanoo, ettei voi tehd itsestns mitn, vaan ainoastaan sen, mink nkee Isn teke-vn. Toinen esimerkki Jeesuksen ny-rst sydmest on Filippiliskirjeess 2:8, miss puhutaan Jeesuksen nyrty-misest Jumalan tahtoon ja katsomaan ihmiskunnan parasta oman, itsekkn, helpon ja kivuttoman tien sijaan.
Sek Hebr. 10:22 ett Kol. 3:22 mai-nitsevat vilpittmn ja totisen syd-men. Jumala pit siit, ett tulemme Hnen luokseen avoimella sydmell niin myt- kuin vastamesskin. Hn on aina halukas auttamaan meit, mik ikin sydntmme painaakaan. Joh. 14:1 kehoittaa sydmimme uskomaan (luottamaan) Jumalaan, sill Hn on sek kykenev ett halukas ottamaan kaikki murheemme ja antamaan ratkai-sun kaikkiin ongelmiimme!
Teks t i : Ank i Sandv ikKnns : Kat i L i l l backa
Mit Raamattu sanoo
sydmest?
Sivu 6 Lhetysnky 1/2011Sivu 6 Lhetysnky 1/2011
Sivu 7Lhetysnky 1/2011
Jlleen kerran meill oli etuoikeus jrjest kampanja ihanalla, sma-ragdinvihrell ja noin 20 mil-
joonan ihmisen asuttamalla Sri Lankan saarella.
Korkealta vuoristoalueelta Thalawaka-le-kylst ja sen ympristst saapuneet ihmiset tyttvt kokouspaikan lhell kyln keskustaa.
Vaikeaa astmaa 38 vuotta sairastanut nainen hymyilee levesti todistaessaan Jeesuksen parantaneen hnet tuosta kur-jasta sairaudesta. Paikalla oleva ihmis-joukko riemuitsee hnen kertoessaan Jeesuksen ihmeteosta elmssn. Nai-sen lisksi monet muutkin saivat koh-data Jeesuksen parantajanaan; sokeita on parantunut ja kasvaimia hvinnyt. Kaikki kunnia Jeesukselle!
Trkeint kaikesta on kuitenkin se, ett monet ihmiset saivat kohdata Jeesuksen pelastajanaan! Ihmiset olivat avoimia
ja vastaanottavaisia evankeliumille ilta toisensa jlkeen. He istuivat janoisina kuulemaan evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta. Pelastuskutsun kuuluessa ihmiset tulevat kiiruhtaen lavan eteen luovuttaakseen elmns Jeesukselle. Jokainen ilta on samanlainen. Jumalan kasvojen edess on juhlat!
kun yks i ov i su l keu tuu , n i i n t o i nen avau tuuAluksi kampanja oli mr jrjest Di-ganan kaupungissa, joka sijaitsee noin 3,5 tunnin ajomatkan pss Thalawa-kalesta. Buddhalaisten osoittaman vki-valtaisuuden thden kaupungin kristit-tyj kohtaan, joilla ei sinns ollut edes mitn tekemist kampanjamme kans-sa, paikallisseurakunnat pyysivt meit peruuttamaan koko kampanjan.
Teks t i j a kuva t : M ikae l Boman, Knns : Kat i L i l l backa
Jeesus-kampanja Sri lankan vuoristoseudul la
Ainoastaan vajaa kaksi viikkoa ennen kampanjan alkua paikallinen koordi-naattorimme ja hnen tiimins onnis-tuivat siirtmn kampanjan Thalawa-kaleen Diganan sijaan, mik oikeastaan oli hyvin merkittv ja sankarillinen teko. Yksi ovi sulkeutui ja toinen avau-tui. Jumala on hyv!
Voimakkaan sateen thden jouduim-me kuitenkin pitmn kampanjan sistiloissa. Kampanjailtojen lisksi jrjestimme johtajuusseminaarin pi-vsaikaan tarkoituksenamme vahvistaa alueen paikallisseurakuntia. Opetuksen painopiste oli opetuslapseudessa ja joh-tajuudessa.
Thalawakalen ympristss on enem-mist hindulaisia. Buddhalaisuus, islam ja kristinusko ovat vhemmistuskon-toja. Ihmisten avoimuus evankeliumille on kuitenkin hyvin suurta. >
- Tha lawakalen ky lss
Tm nainen parantu i va ikeasta astmasta, jo ta hn
o l i sa i rastanut 38 vuot ta .
Tm mies o l i sokea. Nyt hn nkee!
Sivu 8
Claus Ml ler Su
omessa:
LAHTI
La 14.5 klo 18
.00 - Su 15
.5 klo 11
Kr ist i l l inen Yhte
is - Laht i
Lahden Miesk
uoronsal i , Hm
eenkatu 21
TAMPERE
La 21.5 klo 18
.30 - Su 22
.5 klo 16
Tampereen K
r ist i l l inen Yhte i
s
Nuol ia lant ie 40
, Hrml
Lhetysnky 1/2011
i h a n i a r a p o r t t e j aViimeisen kampanjaillan jlkeisen maanantaiaamuna yksi paikallisis-ta pastoreista tuli luoksemme. Hn tuli erityisesti kertoakseen ihanista tapahtumista seurakuntansa sunnun-taiaamun tilaisuudessa. Yhdeksn nuorta hindu-miest saapui seura-kuntaan. He kertoivat saapuneensa perheidens edustajina ja tulleensa uskoon kampanjamme aikana. Nyt he tahtoivat tiet lis Jeesuksesta ja miten hnt voi seurata. Sama-na aamuna ers toinen pastori soit-ti koordinaattorillemme ja kertoi, ett hnen seurakuntaansa oli tuona sunnuntaiaamuna tullut seitsemn hindu-taustaista henkil, jotka oli-vat asettaneet samankaltaisia kysy-myksi.
Kampanjan seurantaty Sri Lan-kassa on nyt tydell teholla kyn-niss. Kun kampanjasta on kulunut
Uskoon tu l le iden yhteyst iedot kertn ja seurantaty a lkaa.
vasta viikko, on jo noin 60 ihmist liittynyt eri paikallisseurakuntiin. Olemme siit luonnollisesti todella iloisia! Kampanjassa mukana kans-samme yhten jrjestjn oli G ut mission -jrjestst Jonas Anders-son. Mukanamme oli tiimilisi sek Ruotsista ett Suomesta. Yhdess saimme palvella ja julistaa evanke-liumia Jeesuksesta Kristuksesta Tha-lawakalen ihmisille.
Mys Suom
essa useasti vierai
llut
tanskalainen evan
kelista Claus
Mller asuu K
penhaminassa ja o
n
toiminut sielt ks
in yli 15 vuotta kok
o-
aikaisesti evankeli
umin tyss.
Claus M
ller julistaa evankel
iumin ydin-
sanomaa. Hn roh
kaisee ihmisi usk
omaan Jumalan
Sanaan ja tarttum
aan Jumalan lupau
ksiin. Mllerin
tilaisuuksista on pa
ljon mys selkeit p
arantumistodis-
tuksia.
Syntyper
ltn juutalainen M
ller on ennen usko
ontu-
loaan ollut sek huu
meiden kyttj et
t vlittj Tans-
kassa. Hn on hyv
esimerkki siit, k
uinka ihminen
voi kokonaan vap
autua ja sisisesti
eheyty Jumalan
Sanan voimallisen
vaikutuksen kautta
mys ilman ul-
kopuolista tai am
matillista apua.
Kansainv l ine
n
evankel is ta
CLAUS MLL
ER
Sivu 9
Claus Mller vieraili Meksi-kossa ensimmisen kerran vuonna 1998. Sittemmin vie-
railuja on kertynyt useita. Viimeksi hn julisti kymmeness eri Meksikon kaupungissa tmn vuoden alussa. Tilaisuuksiin osallistui satoja ihmi-si - joihinkin tilaisuuksiin jopa kak-situhatta. Yhteens noin 600 ihmist vastaanotti pelastuksen niss eri puolilla Meksikoa jrjestetyiss tilai-suuksissa.
Claus kertoo matkoistaan ja tystn avoimesti, mutta nyrsti. Ihmisi pe-lastuu, mutta mys paranee ihmeelli-sesti hnen tilaisuuksissaan. Juma-lallinen parantuminen on palanut Clausin sydmell heti hnen uskoon tulonsa jlkeen - ja palaa edelleen - entist vahvemmin. Hn kertoo seu-raavansa Jeesuksen esimerkki Mat-teuksen evankeliumin 9:35 mukaan: Ja Jeesus vaelsi kaikki kaupungit ja kylt ja opetti heidn synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliu-mia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta.
- Kun ihmiset kokevat ja nkevt ih-meit, he haluavat tulla uskoon, Claus sanoo. Mys seurakunnat Meksikos-sa ovat ymmrtneet tmn. Ihmeist hmmstyneet pastorit ovat kutsu-neet Clausin puhumaan nimenomaan jumalallisesta parantumisesta. Ensi talvena aikomuksena on olla maassa jopa yli kaksi kuukautta, opettaa pa-rantumisesta ja harjoittaa nuoria us-kovia rukoilemaan ihmisten puolesta.
Unelma meksikosta
Faktaa Meksikosta:Vkiluku:113 724 226Pinta-ala: 1 964 375 kmElininodote 76,47 v.Uskonnot: roomalaiskatolisia 76,5 %protestantteja 7,6 %muita 0,3 %mrittelemtt 12,8 %ei uskontoa 3,1 %Lhde: CIA World Factbook
Teks t i : Ka t i L i l l backa
i h m e i t Vuoden alussa jrjestetyiss Meksikon tilaisuuksissa ensin parantui rampana syntynyt mies. Hnen puolestaan ru-koiltiin, mink jlkeen hn alkoi kvel-l. Mies oli mys mykk, mutta alkoi puhua. Tilaisuuksissa parantui mys kolme sokeaa, sypkasvaimia hvisi ja auto-onnettomuuksissa loukkaantuneita raajoja parantui. Ers tytt oli syntynyt kampurajalkaisena, mutta Jeesus suo-risti hnen jalkansa. Claus kertoo mys vakavan shkiskun saaneesta miehest, joka oli maannut kolme vuotta koomas-sa. - Tilaisuuteen hn tuli rullatuolissa, mutta nousi kvelemn rukouksen ai-kana. Piv toisensa jlkeen hn kveli paremmin ja paremmin.
n k y n s u u r i , k a s v a v a s e u r a k u n t aClaus haluaa nhd aktiivisia uskovia, jotka itse toimivat ja tekevt Jeesuk-sen tekoja. - Tllaiset uskovat mys jvt seurakuntiin. Kun seurakunnat saavat tarkoituksen ja pmrn, jo-tain suurta voi alkaa, hn sanoo. Nyt on uusien ovien ja asioiden aika.- Useimmat seurakunnat Meksikos-sa, ja mys Suomessa, tyytyvt sii-hen, mit on nhty ja koettu. Joskus halutaan vain kilttej ja hiljaisia kokouksia, koska ei uskalleta astua yliluonnolliseen. Thn Claus halu-aa muutosta. Hn tiet, ett jokai-nen voi palvella Jumalaa, jokainen voi laittaa ktens sairaiden plle ja jokainen voi tehd tehtvns. - Seu-rakunta voi kasvaa ja el yliluonnol-lisessa!
Nyt on uus ien ov ien ja as io iden a ika
Lhetysnky 1/2011
Sivu 10 Lhetysnky 1/2011
Ope tusb log i
David Ster l ing
Opetuslapseuttamisenkadonnut taito
Opetus lapseus va i pe to l l i s e t ko rv i kkee t?Jokainen uusi Jeesukseen uskova an-saitsee tilaisuuden henkilkohtaiseen hoivaan ja kehitykseen. Kaikki uu-det uskovat voivat saavuttaa tydet mahdollisuutensa Jumalan edess, jos heill on siihen tilaisuus. Kuitenkin hyvin harvat uskovat sitoutuvat si-joittamaan aikaansa uusien uskovien tukemiseen. Sen sijaan monet petol-liset korvikkeet ovat ottaneet aidon opetuslapseuden paikan. Ohessa joi-takin vristyneist vaihtoehdoista, jotka ovat ottaneet opetuslapseuden paikan kristillisess kentss ja esiin-tyvt useimmin tmn pivn lnti-sess kirkossa.
1) On tapahtunut vakava petos, kun kristitty omaksuu kuluttajan roolin opetuslapseksi antautumisen sijasta. Kuluttajana tm uskova on kiinnostuneempi jnnittvien koke-musten etsimisest kuin opetuslap-seksi tulemisesta. Hn ryhtyy asiak-kaaksi, jonka tarpeet on tyydytettv. Hn shoppailee etsien sopivia tilai-suuksia, seminaareja ja hengellisi tarjouksia, jotka tyydyttvt hnen kuluttajan nlkns. Tm asenne est kristitty kasvamasta hengel-liseksi aikuiseksi. Aito opetuslapsi ymmrt, ett hnet on kutsuttu ole-maan hedelmllinen tuottaja eik pas-siivinen kuluttaja. Terve kasvu vaatii aikaa ja kyyneleit ei ole vlitnt kypsyytt. Kuinka paljon tyydytt-vmp onkaan olla aito Jeesuksen opetuslapsi toisia palveleva, tyydy-tetty ja kiitollinen!
2) On ilmennyt suuri hengellinen puute, jos seurakunnan jsenest tulee kriittinen tarkkailija nyrn opetuslapsen sijasta. Tm uskova on kuin sivustakatsoja, joka tark-kailee ohi kulkevaa joukkoa. Sil-loin hengellisen ylpeyden vaara on hyvin todellinen. Sivustakatsojana tm uskova tutkii kaikkea ylhl-t etisyyden pst sen sijaan, ett ottaisi osaa sydmestn. Hn katse-
Jeesus tu l i pe lastamaan maai lman ja kuo l i s i i t syyst,
mutta t ie l ln r is t i l le Hn kesk i t t i e lmntyns muutaman
opetus lapsen tekemiseen.
Jeesus tuli pelastamaan maail-man ja kuoli siit syyst, mut-ta tielln ristille Hn keskitti
elmntyns muutaman opetus-lapsen tekemiseen. Kautta maallisen vaelluksensa Jeesus jatkuvasti haastoi hnt seuranneet epvakaat vkijou-kot sitoutumaan tulemaan Hnen ope-tuslapsikseen. Niit, jotka sitoutuivat seuraamaan Hnt uskollisesti, ope-tettiin vuorostaan opastamaan muita, kunnes lisntymisprosessin kautta taivasten valtakunnan evankeliumi saavuttaisi maailman ret. Maalli-sen vaelluksensa aikana Jeesus esitti radikaalin suunnitelman saavuttaa maailma sanomallaan. Hn kynnisti ohjelman, joka koskettaisi jokaista kansakuntaa pelastussanomalla.
Jeesus toisti usein ja rohkeasti eh-dot, mit tarkoittaa olla todellinen opetuslapsi. Hn ei jttnyt kenel-lekn epselvksi, ett henkilkoh-tainen pts seurata tt Mestaria olisi kallis ja vaativa. Jeesus esitti selkesti perusehdot, jotka ovat tar-peen Hnen seuraamiselleen sek Pelastajana ett Herrana. Ilman yh-tn kompromissia Hn opetti seu-raajiaan, ett jokaisen, joka kutsuu itsen aidoksi opetuslapseksi, on otettava ristins joka piv, kiellet-tv itsens ja sitouduttava yksin Jumalan valtakunnan edistmiseen. Aito, radikaali kristinusko eroaa paljon nykyajan keskiluokkaisesta hyvinvointi-kristillisyydest.
Sivu 11Lhetysnky 1/2011
lee kuinka toiset palvelevat ja toimi-vat. Hn valitsee ja mrittelee, mit-k pastorit ovat voideltuja ja mitk seurakunnat elvi tai kuolleita. Hn ptt, miss ja milloin Pyh Henki on lsn ja koskettaa Juma-lan kansaa. Hnen kriittinen mielens etnnytt hnet paikallisseurakunnasta ja uskovien yhteisst. Hn ei koe iloa, joka syntyy toisten palvelemisesta toisten sitou-tuneiden uskovien kanssa. Kuinka tm eroaakaan Uu-den Testamentin rakastavista ja vlittvist opetuslapsista, jotka ovat aidosti kiinnostuneita aut-tamaan toisia juurtumaan Jumalan Sanaan paikallisseurakunnan yhtey-dess.
3) Tervett kehityst ei ole tapah-tunut, jos uskova ryhtyy vapaa-matkustajaksi sitoutuneen opetus-lapsen sijasta. Tst uskovasta tulee hengellinen turisti, joka etsii uutta ja jatkuvasti vaihtelevaa maisemaa. Hn matkustaa ympriins tutkien eri seurakuntia ja konferensseja kat-sellen viehttvi maisemia vailla aikomustakaan ottaa vastuuta. Hn on hengellinen katulapsi vailla suun-taa elmssn. Hn yritt ratsastaa jokaisessa uudessa karismaattisessa karusellissa maksamatta laskuja. Hn antaa muiden, jotka ovat velvol-lisuudentuntoisempia ja vakavamie-lisempi, kantaa taakkoja ja tehd kaiken tyn. Tm on niin kaukana Jeesuksen todellisesta seuraami-sesta. Kuinka paljon tyydyt-tvmp onkaan olla evankeliumitynteki-j, joka edist Ju-malan valtakuntaa ja kantaa hedelm, joka kirkastaa Jee-suksen nime. Aito hengellinen kypsyys ilmenee, kun uskova alkaa palvella paikallisseurakunnassa ja osoittaa kiinnostusta muiden hyvin-vointiin.
4) Jotain on vakavasti pieless kris-tityn kasvuprosessissa, jos hn on enemmn teoreetikko kuin toimiva opetuslapsi. Tmn tyypin kristityll on vahvoja mielipiteit kaikesta aurin-
gon alla. Hn tutkii kaikkia ajankoh-taisia kristillisi kirjoja. Hn kuunte-lee viimeisimpi uusia opetuksia ja vierailee kaikissa hertyskeskuksissa. Hn on ehk viettnyt tunteja inter-netiss tutkien Pyhn Hengen vii-meisimpi liikkeit ja analysoiden eri Jumalan palvelijoita. Hn on todelli-nen asiantuntija teoriassa! Hn on opiskellut erilaisia kirkkokuntia, hertysliikkeit ja hengellisi trende-j. Hn on tysin ptev asiantuntija mutta vain teoriassa! Todellisuu-dessa hn on kyvytn sitoutumaan tysin olemaan tuottava opetuslapsi, koska hn tiet liikaa teoriassa. Tm on hengellisesti s l i t t v tila ja ty-
sin irrallaan Jumalan tarkoitusperist. Todellinen uskova ei koskaan tyydy tietmn asioita teoriassa hn kai-paa pst mukaan, ja on valmis ja ha-lukas palvelemaan. Jeesus ei koskaan
kutsunut seuraajiaan olemaan teoreetikkoja vaan aktiivisia, kuuliaisia opetuslapsia.
T e h k o p e t u s l a p s i a !Pyh Henki korostaa nin aikoina tarvetta vlitt uusista usko-vista, jotta tyttyisi Jee-
suksen ksky tehd opetuslapsia. Ylsnousemuksensa jlkeen Jeesus kski suoraan seuraajiaan tekemn kaikista kansoista opetuslapsiaan. Tm prosessi alkaa siit hetkest, kun henkil vastaanottaa pelastuk-sen ja hnest kasvaa opetuslapsi ja palvelija. Valitettavasti harvat kristityt nyttvt ymmrtvn, mit tm merkitsee, ainakin kun on kyse pivittisest elmst. Opetuslasten tekeminen on lhes kadonnut taito nykypivn seura-kunnissa.
Henge l l inen tur is t i yr i t t ratsastaa
joka isessa uudessa kar ismaatt isessa
karuse l l issa maksamatta lasku ja .
www.helmimedia.com 050 5431 431 tilaus@helmimedia.com
Pitk pelko sinua otteessaan? Mit pelkt eniten elmsssi? Pelkoa pin kirja auttaa sinua tunnistamaan ja voittamaan elmsssi vaikuttavan pelon lhteen esittelemll sinulle Jumalan taivaallisten aseiden arsenaalin Hnen omat pelon karkottajansa. Kirja opettaa, kuinka opit kyttmn nit aseita voidaksesi luottaa Jumalaan kaikilla elmsi osa-alueilla.
Tss kirjassa Steve Hepden tuo esiin hylk-misest johtuvia haavoja ja selitt, kuinka nm voidaan voittaa ja parantaa Kristuksen kautta. Steve Hepden on kansainvlisesti arvotettu raamatunopettaja, joka palvelee erityisesti sisisten haavojen parantamisen alueella.
Steve Hepden 8,- (76 s.) Mit on hylkminen?
Monet kamppailevat taloudellisten haasteiden, kuten velan tai riittmttmien sstjen kans-sa. Tm kirja ei ole ainoastaan kytnnllinen opas rahankyttn, kirja auttaa ymmrt-mn, miten syv vaikutus rahankytll on Jumala- mutta mys ihmissuhteisiimme.
Howard Dayton 20,- (208 s.)Rahoillasi on merkitys
Tm kirja puhuu uhrista, anteeksiannosta, hyvksymisest, voitosta, huolenpidosta, vapaudesta ja monesta muusta ihanasta, meille kuuluvasta asiasta.Jeesus ei tullut vain kertomaan meille Jumalan valtakunnasta, vaan tekemn meille mahdolliseksi kuulumi-sen tuohon valtakuntaan. Hnen veressn on todella ihmeit tekev voima!
Colin Urquhart 13,- (82 s.) Veri puhuu
Jentezen Franklin 22,- (208 s.) Pelkoa pin
Miksi ihmisille ei kerrota totuutta ufoista? Kuka on salailun takana? Miten viljapeltoympyrt ovat syntyneet? Mik yhteys on lentvill lautasilla ja ilmaista energiaa tuottavilla laitteilla? Onko ihmi-nen kynyt kuussa? Tm hmmstyttv kirja tuo ihmisen keksimn salaisen ufoteknologian pivnvaloon. Tm kirja paljastaa uskomatto-man salaliiton. Ufojen arvoitus ratkeaa.
Pekka Lahtinen 10,- (175 s.) Ufojen arvoitus ratkeaa
Raamatun talous on ainutlaatuinen kristilli-set arvot omaavien ksikirja ja opas hyvn taloudenhoitoon. Miten uskovan tulisi jrjest yksityistaloutensa, miten perustaa yritys ja miten hoitaa sit, tai mik talousjrjestelm maassa pitisi olla. Kirjassa mys aiheista: Ri-kas vai kyh - mik on Jumalan tahto?, Lainan antaminen ja ottaminen, Vakuutukset - pitk kristityn ottaa niit? ja paljon muuta.
P-O & J-G Eurell 24,- (288 s.) Raamatun talous
Onko yleisesti hyvksytty ksitys, ett ihmis-kunnan tekemn synnin vuoksi ihmisten on nyt maksettava rikkomuksistaan fyysisell krsimyksell, puutteella ja kyhtymisen hpell? Tllainen teologia ei ymmrr hyvn uutisen ydint. Lue kokeneen lhetyspioneerin rohkaisevaa sanomaa ja el rohkeasti NYT - se on Jumalan unelma sinulle!
T.L. Osborn 22,- (224 s.)
El rohkeasti NY T - Jumalan unelma sinulle
Verkko kiristyy htkhdytt paljastuksillaan: Kansainvlisten pankkiirien lainaehdot ovat syy valtion yritysten yksityistmiseen ja myyntiin ulkomaisiin ksiin. Natura 2000 on Rockefel-lerien pankkidynastian rahoittama hykkys yksityist maanomistusta vastaan. Maailman talousjrjestelm odottaa romahdus. Vallassa-oleva politiikka johtaa salaiseen pmrn, Maailmanhallituksen perustamiseen.
Pekka Lahtinen 14,- (224 s.)Verkko kiristyy
Kun psemme eroon uskonnollisesta suorit-tamisesta, silloin nautimme todellisesta uskon levosta. ge M. leskjaer osoittaa upealla tavalla kirjassaan, kuinka olemme osallisia tydellisen vapauden laista. Esiin tulee selks-ti se suuri ero Siinain ja Golgatan vlill.
ge M. leskjaer 22,- (220 s.) Tydellinen vapaus
Kuinka Jeesus Kristus voi el uskovissa tn pivn? Miten jokainen voi sanoa apostoli Paa-valin kanssa: En en el min, vaan Kristus el minussa! Tm kirja ei vain tyt sinua uskolla; se osoittaa sinulle, kuinka tuo usko voidaan ilmaista mynteisen toimintana, joka mahdollistaa Jumalan suunnitelman toteutumi-sen elmsssi.
Colin Urquhart 13,- (132 s.) Suuri Ilmestys