Top Banner

Click here to load reader

KWIK Magazine

Mar 19, 2016

ReportDownload

Documents

KWIK release

 • Event s & Re la t i emarket ing

  klantenWees trots op je

  #1 | 2012

  KWIK MAAKT VERSCHILwww.kwik.eu

  10Events en RelatiemarketingDe kracht van een event als relatiemarketing

  5 Een nieuwe naam en logoKwik Maakt Verschil, u gaat nog veel van ons horen!

  8 Ondernemen in deze tijd is leukTrudy Kwik in gesprek met Robert Strijk

 • SVerrassende arrangementen

  op maat.www.leidencityevents.nl

  SamenGoud is een goed startpunt!

  Vanaf het moment dat jullie hebben besloten

  om Samen Oud te worden kunnen wij helpen

  om jullie trouwdag onvergetelijk te maken!

  Delftse Jaagpad 7, 2312 AA Leiden T 071-5137775, F 084-7459681 E [email protected]

  GGefeliciteerd! Jullie gaan trouwen!Maar waar moeten jullie beginnen?

 • Bloggen doe ik al, ben ook heel actief op social media maar om nu een magazine uit te geven, nee, daar was ik niet eerder op gekomen...Toen wij druk bezig waren met het nieuwe logo en onze wijziging van strategie kwam natuurlijk ook de vraag, hoe vertel ik het mijn achterban en graag niet op een saaie manier, dat past niet bij ons.

  Dus Mark, mijn reclameman, gooide het idee van een magazine erin. Ik moet heel eerlijk zeggen: ik ben geen uitgever, bij de Libelle is het een dagtaak en werkt men een halfjaar vooruit, maar wat is het enig om met een klein team een magazine te mogen maken!

  In business zijn de belangrijkste mensen de klanten. Dat vergeten sommigen nog weleens en ik kan verhalen vertellen dat in sommige branches dit nog echt niet is doorgedrongen, spijtig genoeg.

  Wij koesteren onze klanten en daarom vonden wij het ook leuk om hen te betrekken bij deze 1e speciale editie. Spontaan deden ze mee, zowel voor het artikel als de coverfoto. En ik kan u vertellen, deze klanten hebben agendas die er niet om liegen dus het waren werkelijk inspanningshoogstandjes om de foto te kunnen maken!

  Samenwerken om dit magazine te maken met een drukke wethouder, een nieuwe columnist, bijzondere klanten en het redactieteam gaf een dosis energie waar we voorlopig weer mee vooruit kunnen en... het heeft ons aan het denken gezet. Immers, als dit goed uitpakt waarom gaan we het dan niet herhalen en houden we onze klanten op een originele manier op de hoogte van het wel en wee van Kwik!

  Veel leesplezier en... Keep in Touch...Trudy

  Editorial

  3Juni 2012

  In business zijn de belangrijkste

  mensen de klanten

 • 4 KWIK Magazine

  Inhoud ColofonDit tijdschrift is een uitgave van:KWIK Delftse Jaagpad 72324 AA Leiden

  Tekst & SamenstellingTrudy Kwik | KWIKIris Tegelaar | KWIK Manon Vonk | VonkFactor 13

  Art-direction en vormgevingClaire van Zeijl | Reclamebureau Vet-Gedrukt

  FotografieJohn Brussel | John Brussel FotografieArno Massee | Arno Massee Fotografie

  CoverfotoJeroen Knigge | Voorzitter van het CvB ROC LeidenEldrid Bringmann | Manager Boerhaave Nascholing LUMC

  DrukNummer 1 | juni 2012

  Oplage1.000 exemplaren

  Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, digitalisering, foto-kopie, geluidsband of op welke wijze dan ook, zonder toestemming van de uitgever.

  5 Een nieuwe naam en logo

  6 Column Thijs Hemmes

  7 Kwik is..

  8 Events & Relatiemarketing

  10 Trudy versus Robert Strijk

  Event s & Re la t i emarket ing

  Een rots in de branding. Voor elk probleem

  een innovatieve oplossing Gwendolyn

 • Tadaaa, een nieuwe naam en logo!

  Event s & Re la t i emarket ing

  Juni 2012

  Kwik Maakt Verschil

  Ons 10-jarig bestaan hebben we groots gevierd en toch wilden we dit niet samen laten vallen met de lancering van het nieuwe logo en daarom nu met een KNAL!

  Meer focus op relatiemarketing activiteiten, meer focus op samen met de klant zaken opzetten en hen onder-steunen bij producties en uiteraard wel met dezelfde kwaliteit en service zoals u van Kwik gewend bent!

  De feedback is goed, iets waar we zeker trots op zijn en dus... Kwik Maakt Verschil, u gaat nog veel van ons horen!

  5

 • 6 KWIK Magazine

  Het woord van het afgelopen jaar? Facebook? Ipad? Griekenland? Nee, daar komt ie weer: Crisis. Financile crisis, Euro crisis, et cetera, et cetera en steevast de vraag aan ondernemers: Last van de crisis? Red je het? En steevast de vraag aan de belastingadviseur: Jullie zullen het wel goed doen in deze tijd h? Ik kan niet anders zeggen: dat klopt.

  In economische hoogtijdagen is belastingbesparing vaak eenvoudigweg extra feest, maar in tijden van crisis ook nog eens noodzaak en dat is voor n fiscalist dubbel feest. En toch en toch onze branche doet het slecht en krimpt al drie jaar op rij.

  Hoe komt dat? Of beter nog; wat kun je er aan doen?Uiteraard scherp letten op alles wat je doet; bedrijf, klanten, kosten, personeel, etc. Veelal een kwestie van nog een paar stapjes harder lopen en dan hou je je toko ook in deze tijd gezond.

  Gaat dat je gemakkelijk af, dan volgt al vrij snel het adagium: anticyclisch werken! En daar komt Kwik in t zicht. Al in 2009 dwong ze ons bedrijf om al onze externe inspanningen en plezier (sponsoring, Leiden Culinair, 3 October, et cetera, et cetera) eens te bundelen en meer marketinggericht te denken.

  Niet alleen maar je laten zien en inzetten voor diverse doelen, maar er ook eens n naam aan geven: Villa HBK was geboren! En het was nog een soepele bevalling ook. Binnen een paar ses-sies stond onze Villa als een huis en bereiken wij wat we willen uitdragen richting onze klanten, prospects, relaties en concullegas: simpelweg eens niet met ons vak bezig zijn, maar juist onze relaties gelegenheid te geven elkaar te leren kennen.

  Lastig hoor, dat onderscheidend vermogen, maar ten tijde van crisis lukt dat je al snel. Een kwestie van oprechtheid n de juiste mensen kennen!

  Thijs HemmesHBK belastingadviseurs & accountants

  Column

 • 7Juni 2012

  KWIK is..Een rots in de branding. Voor elk probleem een innovatieve oplossing Gwendolyn En voor

  allen en allen voor n, hard werken in een topsfeer. Elke dag met een

  glimlach naar kantoor Robine Een openhaard op een koude winterdag: warm, vurig,

  uitnodigend, familie en gezellig Steef Knalfeesten Werksfeer Initiatiefnemers

  Klanten Eva Women on top! Marlies Druk Gezellig Leuk Plezier Hard werken en Succesvol

  - Robbert Liefde voor Leiden & netwerktijger - Stephanie Trui Harde werker wereldwijf

  Is aan het overleven respect met Iris aan haar zijde... komt goed Ted Altijd verrassend nooit saai, dus...

  Verkwikkend Thea Gezellig Enthousiast Sfeervol Gek Snel Veel lachen en ondertussen

  hard werken Pauline Wens van de klant centraal Stephanie Vriendschap Turkse pizza

  Vingers! Kwikkies VMB - Emilie Onmisbaar bureau voor elk evenement Iris Teamwork Professioneel

  Origineel Borrelen & Gezelligheid Lizzy Energie Origineel Enthousiast Haalbaar Robine

  Drukte Gezelligheid Hard werken en vooral Heel Veel LOL Iris Professionaliteit Inlevingsvermogen Gezelligheid

  Creativiteit Passie Marit Gezelligheid Creativiteit Hard werken Enthousiast Marlies Originele

  concepten Hoog knuffelgehalte Doorzetters Topkwaliteit Gwendolyn Wijn wijn wijn wijn en wijn - Robine

  Inleven Betaalbaar Maatwerk Altijd reden voor een feestje Kimberley Girl Power Stephanie Goede

  vriendschappen - Sanne

 • &8 KWIK Magazine

  Events Relatiemarketing

  Kwaliteit, expertise, goede prijs en vooral samen, zijn steekwoorden waarmee klanten KWIK typeren. Het bureau voor events en relatiemarketing doet meer, veel meer dan alleen het organiseren van evenementen. De nadruk ligt steeds vaker op ondersteuning bij relatiemarketing. Juist in deze tijd is het goed voor bedrijven om bij hun klanten zichtbaar te zijn. Wij ondersteunen ze daarbij, aldus eigenaar Trudy Kwik.

  Bij het ROC Leiden besteden we eigenlijk liever niet uit dat wat we zelf kunnen, zegt Jeroen Knigge, voorzitter van het College van Bestuur ROC Leiden. Dingen die je zelf kunt, moet je eigenlijk ook zelf doen, is ons uitgangspunt. Tegelijkertijd gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen

  dat er nog wel een verschil in kwaliteit is. Niet alles wat je zelf doet, is ook kwalitatief aan de maat. Daar komt dan ook direct de meerwaarde van KWIK om de hoek kijken. Trudy Kwik heeft in haar bedrijf allemaal kwalita-tief goede mensen rondlopen, die meer gespe-cialiseerd zijn dan onze eigen mensen. Daar zit voor ons een duidelijke toegevoegde waarde. Specialisatie die je niet per se in huis hoeft te hebben, vinden wij op een breed vlak bij KWIK, zegt Knigge.

  Voor Symantec, bekend van onder meer de anti-virus en backup-software, waren expertise en tijdgebrek een goede reden om te kiezen voor een samenwerking met KWIK.

  Eerste paal Level - ROC Leiden

  Symantec, ROC Leiden en LUMC aan het woord

 • Events

  9Juni 2012

  Wij hebben inderdaad voor KWIK gekozen vanwege de expertise en door tijdgebrek aan onze zijde, zegt Erwin Broug, sales manager Nederland. Die samenwerking levert ons voornamelijk tevreden klanten en succesvolle evenementen op.

  Ook intern krijg ik veel complimenten over de creativiteit Naamsbe-kendheid, branding en goodwill zijn zaken waar wij gezamenlijk aan hebben gewerkt. Een voorbeeld van de creativiteit van KWIK is de bustoer door de Benelux voor de lancering van een nieuw product van Symantec. Dat was nog nooit eerder gedaan door ons. Sterker nog, dit project heeft navolging gekregen bij andere landen binnen Europa en ook de Verenigde Staten hebbeninmiddels interesse getoond. In zeven dagen tijd hebben we alleen in Nederland al twintig partners bezocht, waarbij uiteindelijk bijna 180 personen onze presentatie hebben