Top Banner
Op 26 mei 2011 vond, op weer een prachtige locatie in Langbroek bij Utrecht, onze Webmanagersnet bijeenkomst plaats. Op basis van presentaties van Rowena de Jonge en Christian Vriens van IQnomy en Gerben Nijhuis van AS Watson (verantwoordelijk voor Kruidvat.nl), hebben we gediscussieerd over de Het Personal Web: Same site, different experience
6

Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

Jan 27, 2017

Download

Technology

Arno Naafs
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

Op 26 mei 2011 vond, op weer een prachtige locatie in Langbroek bij Utrecht, onze Webmanagersnet bijeenkomst plaats.

Op basis van presentaties van Rowena de Jonge en Christian Vriens van IQnomy en Gerben Nijhuis van AS Watson (verantwoordelijk voor Kruidvat.nl), hebben we gediscussieerd over de mogelijkheden en kansen die het Personal Web bieden.

Het Personal Web: Same site, different experience

Page 2: Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

Rowena en Christian van IQnomy presenteerden vanuit een aantal trends en ontwikkelingen de mogelijkheden van het ‘liquid web’ voor het maken van personal sites. Live volgden we hoe een aantal relaties op dit moment al op deze wijze hun website aanbieden.

Gerben Nijhuis van AS Watson ging met de groep de discussie aan over hoe je als organisatie het beste kan

reageren op de wens van de klant. Belangrijke constatering is dat verdere personalisatie van het web

een aantal uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld: Hoe sneller de klant het gezochte product

krijgt gepresenteerd, hoe minder je zijn aandacht voor andere producten en diensten krijgt.

Page 3: Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

Hieronder een aantal uitspraken en conclusies naar aanleiding van de presentaties en discussie:

• Bij een personal web heeft iedere gebruiker een ‘different experience’ aangezien de content wordt aangepast aan zijn situatie.

• De gebruiker heeft dan ook de regie – althans hij heeft het gevoel de regie te hebben. • Privacy is geen groot issue meer: als je maar eerlijk vertelt wat je met de gegevens

doet.• Een Personal webpagina creëer je niet alleen door de persoon, herkomst en

voorgaande bezoek te analyseren en hieruit de toekomst te voorspellen, maar ook door te kijken naar welke content de gebruiker bekijkt.

• Hieruit ontstaat engagement – die weer gemeten wordt aan de hand van de RDF formule (recency, duration and frequency).

Page 4: Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

Nog een aantal:

• Personalisatie zorgt ervoor dat bezoekers hun informatie sneller kunnen vinden. Dit betekent ook dat de lengte van het bezoek erdoor verkort wordt!

• Personalisatie zorgt er ook voor dat de bezoeker, door hem keuzes te laten maken, bepaalde producten of diensten niet te zien krijgt (paradox of choice).

• De toekomst? Het gaat om de juiste ‘touch points’ op het web. Zijn waar je moet zijn, met de juiste boodschap. Dus het systeem ‘herkent’ uitspraken op het web, zoals op de sociale media’ waarop de organisatie op adequate wijze kan reageren (denk aan t-mobile/youp van ’t hek). Voor Kruidvat zijn dit bijvoorbeeld de blogs waar hun klanten (de influencers) op posten.

Page 5: Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

De aanwezige webmanagers waren zich er van bewust dat het personaliseren van het web een niet te stoppen ontwikkeling is. Het is een aspect dat in de internet toekomstvisies meegenomen moet worden.

De consequenties van het verder personaliseren en de persoonlijke informatie die ergens bewaard blijft, is nog wel iets waar nog verder over gediscussieerd gaat worden en voorlopig voor iedereen een uitdaging blijft!

Een eerste stap in de richting van het ‘scherp stellen’ van de webmanager was het handboogschieten dat door iedereen met veel behendigheid werd uitgevoerd. Een overheerlijk barbecue was de afsluiting van weer een inspirerende dag.

Page 6: Fotoverslag Webmanagersnet 26 mei 2011

Verder discussiëren?Ga naar onze webmanagersnet

Linkedin groep.

Tot ziens op de volgende bijeenkomst op 17 november 2011

j.westerbeek/presentmedia.nl