Top Banner
"Eleganta este o stare de spirit". Cunoaste-o pe regina modei, Carolina Herrera Carolina Herrera, designerul legenda, care se poate aranja in mai putin de 10 minute, este una din cele mai inspirationale prezente in lumea internationala a modei. 15.12.2012 Designer-ul este cunoscut pentru creatiile sale elegante, atemporale, iar acestea au ajutat-o sa cladeasca un imperiu. Carolina Herrera nu s-a modelat niciodata dupa tendintele moderne, desi creatiile sale nu au fost niciodata catalogate ca fiind „invechite”. A crescut in anii ’50-’60 in Caracas, iar acest lucru a insemnat cateva provocari. Toata lumea era foarte, foarte chic. Fie mergeai la Paris ca sa iti cumperi haine, fie ti le faceai pe comanda in Caracas. Imi place sa fac femeile sa se simta glamour si elegante. Din pacate, in prezent exista confuzie in legatura cu ce este sexy si ce este vulgar.”
14

compozitia costumului

Aug 06, 2015

Download

Documents

Liuda Love
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: compozitia costumului

"Eleganta este o stare de spirit". Cunoaste-o pe regina modei, Carolina HerreraCarolina Herrera, designerul legenda, care se poate aranja in mai putin de 10 minute, este una din cele mai inspirationale prezente in lumea internationala a modei.

15.12.2012

Designer-ul este cunoscut pentru creatiile sale elegante, atemporale, iar acestea au ajutat-o sa cladeasca un imperiu. Carolina Herrera nu s-a modelat niciodata dupa tendintele moderne, desi creatiile sale nu au fost niciodata catalogate ca fiind „invechite”. A crescut in anii ’50-’60 in Caracas, iar acest lucru a insemnat cateva provocari.  

 “Toata lumea era foarte, foarte chic. Fie mergeai la Paris ca sa iti cumperi haine, fie ti le faceai pe comanda in Caracas. Imi place sa fac femeile sa se simta glamour si elegante. Din pacate, in prezent exista confuzie in legatura cu ce este sexy si ce este vulgar.”  

Page 2: compozitia costumului

 Herrera este cunoscuta pentru „uniforma” sa care, de cele mai multe ori, a insemnat fuste mari, camasi cambrate si pantaloni masculini. De aceea, nu ii este frica sa afirme ca se poate aranja in 10 minute.  

 „Femeile nu vor sa fie asociate cu termenul elegant, deoarece fac legatura cu invechit, insa eleganta nu va fi niciodata depasita.”  Ce nu stiai despre Carolina Herrera:

• Nu ii place sampania, insa iubeste tequila.

• Se poate aranja pentru un bal in 10 minute.

• Isi scoate cainii la plimbare in fiecare zi.

• Se duce la doi dermatologi pentru control in fiecare luna.

• Are profit de un miliar de dolari in fiecare an.

Page 3: compozitia costumului

 

• Si-a inceput cariera ca PR pentru Pucci in Venezuela.

• Familia sa rezida in America de Sud de peste 400 de ani.

• „Uniforma” disciplinata o are de la varsta de sase ani.

• S-a casatorit de doua ori, prima oara la 18 ani, are patru fiice, 12 nepoti, trei stranepoti si multe, multe, multe camasi albe. 

 Nascuta pe 8 ianuarie 1939, Carolina María Carolina Josefina Pacanins y Niño, designerul si-a luat deja legendarul nume de la cel de-al doilea sot - Reinaldo Herrera Guevara. Unul dintre cei mai recunoscuti designeri la nivel mondial si-a facut un nume cu mult inainte de a incepe sa creeze. Provenita dintr-o familie de aristocrati din Venezuela, creatoarea era apreciata in cele mai inalte cercuri pentru stilul sau personal - camasi imaculat de albe si pantaloni negri masculini. S-a stabilit in America in 1980 si a intrat in cercurile renumitilor Mick Jagger si Andy Warhol.  

Page 4: compozitia costumului

 Herrera a ajuns de mai multe ori in acea perioada pe Lista Internationala a Celor Mai Bine Imbracate personalitati, si a ajuns si in Galeria de Onoare (Hall of fame) in 1980. In acelasi an, la indemnul prietenilor Diana Vreeland, care era intr-atat de impresionata de stilul personal al Carolinei ca a supranumit-o "la bombe", dar si a contelui Rudi Crespi, Herrera creaza prima linie pret-a-porter, ca un "test". 

 "Intotdeauna am iubit moda. Ma gandeam atunci sa fac ceva cu stofele, iar Diana Vreeland mi-a spus sa fac rochii", a recunoscut Carolina.  I-a reusit, colectia de 24 de rochii, cusute de croitoreasa sa din Caracas, s-a vandut de indata de a fost afista in apartamentul unei prietene. Cu suportul printului editorial al Venezuelei, Armando de Armas, mama a patru copii si-a creat prima companie si si-a inceput cariera la New York. 

 Din 1981 creatoarea a oferit modei internationale piese rafinate, atat de zi cat si de seara, cu coriala clasica, din stofe care exprima eleganta: matase naturala fara cusur, jacard, tafta luxoasa si blana de nurca. In ultimii ani, a devenit o prezenta spectaculoasa si pe covoroale rosii prin creatiile sale. A imbracat-o pe Jacqueline Onassis, iar acum Renee Zelweger si Michele Obama stralucesc in creatiile sale.

Page 5: compozitia costumului

Colegiul Tehnologic din Chișinău

Referat: Casa de modă – Laura Olteanu

A executat : eleva grupei MTC-420

Page 6: compozitia costumului

Ignat Ludmila

A verificat: profesor Angela- Doina Bezuțchi

La rochiile accesorizate cu broderie de cristale, dupa stabilirea designului, cristalele sunt aplicate manual prin coasere sau prin lipire, in cazul cristalelor flat backs hotfix(cristalele hotfix sunt cristale cu o substanta termoadeziva), cuaplicatorul ultrasonic de cristale sau in cazul modelelor haute couture, prin aranjarea cu penseta piesa cu piesa si lipirea cu fierul de calcat cu generator de abur.

Aplicatorul ultrasonic de cristale este un aparat cuplat la o pompa de vacuum cu ajutorul caruia se ia cristalul, se pozitioneaza pe material, apoi prin actionarea unui buton, cu ajutorul ultrasunetelor, substanta termoadeziva lipeste cristalul de material.

Dupa accesorizare urmeaza etichetarea cu instructiunile de folosire, compozitie, brandul firmei si apoi calcarea si verificarea in detaliu a produsului. Daca nu sunt defecte produsul este gata de livrare.

Casa de moda LAURA OLTEANU, designer Laura Olteanu

FashionTV Summer Festival Mamaia 2012 - prezentare rochii seara The Bride Show Dubai 2012 - Dubai, E.A.U. - prezentare rochii mireasa Wedding Fashion Moscow 2012 - Moscow, Rusia - prezentare rochii

mireasa Premiile Confidential 2012 - PREMIUL PENTRU MODA Romanian Fashion Show 2011 - Beirut, Lebanon - prezentare de rochii

de seara si rochii de mireasa

Page 7: compozitia costumului

Romanian Fashion Awards 2011 - Cel mai bun designer de rochii de mireasa - Laura Olteanu

Bucharest Fashion Week 2011– toamna - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa- Laura Olteanu

FashionTV Summer Festival 2011- colectie de rochii de seara haute couture

Bucharest Fashion Week 2011– primavara- colectie pret-a-porter & accesorii- Laura Olteanu

Bucharest Fashion Week Decembrie 2010 - rochii de seara haute couture

Bucharest Fashion Week Decembrie 2010 - rochii de mireasa Colectia rochii pret a porter 2011-2012 - rochii de seara - premiul Cel

mai bun designer de Pret a Porter de lux Fashion TV Summer Festival 2010 - rochii de seara Lansare magazin La Sposa Liban 15 mai 2010 - singurul brand

romanesc alaturi de cunoscutul brand international Robert Abi Nader Bucharest Fashion Week 2010 - rochii de seara haute couture Kitzbuhel - Austria 2010 - rochii de seara haute couture Bucharest Fashion Week 2009 – toamna – colectie de rochii de seara si

rochii de mireasa haute couture – Laura Olteanu Bucharest Fashion Week 2009 – primavara – colectie de rochii de seara

haute couture – Laura Olteanu accesorii Mihai Albu Cluj Spring Fashion Show 2009 - colectie de rochii de seara haute

couture si colectie de rochii de mireasa- Laura Olteanu, accesorii Mihai Albu

Bucharest Fashion Week 2008 toamna - colectie de rochii de seara haute couture si colectie de rochii de mireasa - Laura Olteanu, accesorii Mihai Albu - premiul DESIGNERUL ANULUI

Summer Fashion Week 2008 - colectie de rochii de seara haute couture - Laura Olteanu, accesorii Mihai Albu

Bucharest Fashion Week 2008 - primavara- colectie de rochii de seara - Laura Olteanu, accesorii Mihai Albu

Bucharest Fashion Week 2007 toamna- colectie de rochii de seara si rochii de mireasa - Laura Olteanu, accesorii Mihai Albu

Summer Fashion Week 2007 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa.

Bucharest Fashion Week 2007 primavara - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa.

Page 8: compozitia costumului

Bucharest Fashion Week 2006 - Premiul: Cel mai bun fashion designer de avangarda - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa.

2006 - Summer Fashion Festival 2006 - colectia "Fust & Furious" semnata Laura Olteanu, accesorii Mihai Albu. - costume de baie , rochii de seara si rochii de mireasa

Bucharest Fashion Week 2005 - Premiul: Cel mai bun fashion designer de Pret A Porter - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa.

2005 -Summer Fashion Festival 2005 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa.

Bucharest Fashion Week 2004 unde Laura Olteanu castiga pentru a doua oara consecutiv premiul "Cel mai bun fashion designer de avangarda cu o colectie de rochii de seara si rochii de mireasa.

Summer Fashion Festival 2004 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa

2004 - prezentare la Monte Carlo in faimosul Club Jimmy`z apartinand Printului Albert de Monaco, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 - colectie de rochii de seara haute couture.

2003 - Summer Fashion Festival 2003 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Bucharest Fashion Week 2003 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa haute couture. La acest festival de moda Laura este desemnata "Cel mai bun fashion designer de avangarda "

festivalul african Annual Show 2002 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa haute couture

2002 - Cercul Militar National - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Romanian Fashion Week 2002 la Iasi - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Summer Fashion Festival 2002 - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa , Club Morgana - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Bucharest Fashion Week 2002 - colectie de jeans, rochii de jeans, rochii de seara si rochii de mireasa

2001 - prezentare la Elite Fashion Center - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Disco Space - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Club Bleu Ciel - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa, Disco Why Not ( prezentare dedicata tinutelor de spectacol avand ca protagonisti in loc de manechine profesioniste chiar vedete pe care Laura le imbraca:Daniela Gyorfi, Anda Adam, Luminita Anghel, formatiile:Blondy, Triniti, Evrika, Body&Soul, Vali Barbulescu,Vegas, Luana Mitran si Cabral, Festivalul International de moda EAST ON CATWALK - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa

Page 9: compozitia costumului

2000 - prezentare la Hotel Intercontinental - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa

1999 - prezentare pe Aeroportul Otopeni - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa

1998 - prezentare de moda in Disco Zerilos. - colectie de rochii de seara si rochii de mireasa

Page 10: compozitia costumului

Microstilul Saffari

Este unul dintre stilurile vestimentare asociate instant cu sezonul estival. Probabil datorita hainelor mai casual pe care le imbracam vara sau a caldurii arzatoare pe care o regasim intr-o expeditie safari. Vara 2008 inseamna reintoarcerea acestui stil in moda, cu haine mai putin practice pentru un adevarat safari dar extrem de elegante si potrivite pentru “jungla” urbana.

Stilul capata accente feminine si un rafinament modern, prin siluete mai suple si materiale soft: matase, satin, sifon, piele catifelata. Rochia-camasa cu buzunare este o piesa esentiala a verii 2008, la fel si pantalonii scurti. Jachetele safari capata contururi delicate, in special in zona umerilor, au maneci scurte sau sunt transformate in veste (Proenza

Schouler).

Dar stilul safari nu este caracterizat numai de croiala ci si de cromatica care, de asemenea, se modernizeaza. La nuantele clasice de ecru, bej si kaki sunt adaugate altele tech, de alb imaculat si gri (Versace, Michael Kors). De asemenea se insista asupra elementului exotic, stilul safari fiind alaturat imprimeurilor animale si tribale (Diane von Furstenberg).

Pe langa printul leopard (Derek Lam), grafismele ce imita pielea de zebra si de girafa au captat atentia designerilor. Iar Stella McCartney alatura un trench in stil safari cu o rochie mini inflorata. Printurile

Page 11: compozitia costumului

tribale imbogatesc paleta cromatica cu nuante intense de galben si rosu, verde-maslina si culoarea cafelei.

Accesoriile tribale: bijuterii din aur si abanos, esarfe imprimate legate turban dar si incaltamintea metalizata dau o nota de lux. Alege sandale gladiator aurii sau incaltari cu platforma de lemn si genti din piele exotica.

Piese esentiale ale stilului safari:

• o jacheta safari (buzunare aplicate, epoleti, cordon in talie) pe nuante deschise (alb, bej, gri). Este versatila, putand fi purtata la aproape orice tinuta vara aceasta. Pentru un look casual poart-o peste un top cu imprimeuri tribale, cu pantaloni scurti si sandale plate. La birou asorteaz-o la o fusta dreapta sau la o pereche de pantaloni evazati, in stilul anilor ’70.• O rochie camasa bej-nisip. Descrie perfect noul stil safari.• O pereche de pantaloni scurti, cu buzunare si mansete, intr-o nuanta deschisa de bej sau kaki.• Topuri si rochii cu imprimeuri tribale sau animal print. Nu descriu exclusiv stilul safari dar se potrivesc de minune cu acesta.