Top Banner
‹novasyonun, bilgi teknolojilerinin ve biliflim sektörünün nabz›n› tutan Bilgi Ça¤› dergisi, dünyadan ve Türkiye’den en güncel haber ve röportajlarla www.bilgicagi.com’da! www.bilgicagi.com Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform Avea ve KoçSistem deste¤iyle yay›nlanmaktad›r.
20

Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Mar 26, 2016

Download

Documents

Bilgi Çağı

Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

‹novasyonun, bilgi teknolojilerinin ve biliflim sektörünün nabz›n› tutan Bilgi Ça¤› dergisi,dünyadan ve Türkiye’den en güncel haber ve röportajlarla www.bilgicagi.com’da!

www.bilgicagi.com Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Avea ve KoçSistem deste¤iyle yay›nlanmaktad›r.

Page 2: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Bilgi Ça¤›’n› okumak art›k daha kolayMobil dergimizdeki haberlerin tamam›na kolayca eriflebil-meniz için bu ay haberlere iki ayr› kod ekledik. Art›k mo-bil dergimizde ilginizi çeken bir haber oldu¤u zaman habe-rin sonundaki kodu www.bilgicagi.com adresi arama bölü-müne girerek haberin tamam›na kolayca ulaflabilirsiniz.Bilgi Ça¤› haberlerine cep telefonunuzdan ulaflmak için,telefonunuzun web taray›c›s›ndan http://gettag.mobi adre-sini ziyaret ederek, burada size sunulan telefonunuzlauyumlu uygulamay› ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz. Ha-beri okumak içinse uygulamay› çal›flt›rd›ktan sonra cep te-lefonunuzun kameras›yla haberin alt›ndaki renkli alan›nfoto¤raf›n› çekmeniz yeterli olacakt›r. Haberin bulundu¤uadres, cep telefonunuzun taray›c›s› üzerinden otomatikolarak aç›lacakt›r.

Bilgi Ça¤›’nda neler var?

MAKRO BAKIfi

• Üniversite-sanayiiflbirli¤inde dünyadaki yerimiz belli

HABER

• KoçSistem ve Yap›Kredi’den Türkiye’de bir ilk

DOSYA KONUSU

• Üniversite-sanayi iflbirli¤iiçin güç birli¤i

• Endüstri, üniversite ile dahaiyi anlaflmak için ortak dilaray›fl›nda!

• Akademisyenler fildiflikulelerinden ç›k›yor

• Devlet ve STK’s›z üniversite-sanayi iflbirli¤iolmuyor

• Geliflmifl ülkeler güçlüekonomilerini üniversite-sanayi iflbirli¤ine borçlu

• Üniversite-sanayiiflbirli¤inin önemli oyuncular›: Ö¤renciler

• Ö¤renciler, üniversite-sanayiiflbirli¤inden kariyer bekliyor

• Üniversite-sanayi dününüde¤il yar›n›n› konuflsak

• Üniversite-sanayi-kamu üçlüsarmal›nda devletin rolü

• Üniversite-sanayiiliflkilerinde arac› kurumlar›n rolü

CIOFORUM’DAN HABERLER

• Ali Tu¤lu: BT ekibiyleçal›flmak herkesin hayalidir- Efli olmayan bir yaz›l›m tasarlad›k - Kat›l›mc›l›k, bize önemli faydalarsa¤lad›

- CIO’nun metodu verimlili¤i etkiliyor

BILGICAGI.COM’DA GEÇENAY ÖNE ÇIKANLAR

• Kayahan: Korsan bir ahlak sorunu- Google, televizyona rakip olmak için kollar› s›vad›- Çocuklar› internetin zararlar›ndan korumak için neler yapmal›?

- Bir bak›flta Türkiye!

SÜRDÜRÜLEB‹L‹RfiEH‹RLER

• Siemens, rayl› ulafl›m çözümleriyle EurasiaRail’deydi

• Kifliye özel sa¤l›k hizmetleriyle yaflam kalitesi yükseliyor

• Gelece¤in flehirleri teknolojiile ayakta kalacak

• Siemens flarj istasyonlar›ylayeni bir dönem bafllat›yor

HP ‹LE TEKNOLOJ‹TRENDLER‹

• HP E¤itim Hizmetleri’ndeyüzde 50 indirim f›rsat›

Page 3: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Page 4: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Türkiye’nin üniversite-sanayi iflbirli¤i ko-nusunda dünyadaki yeri, Pakistan ile Bur-kina Faso aras›nda. Bu “kabulü zor görü-nen” bilgi, Dünya Ekonomik Forumu’nunson Küresel Bilgi Toplumu Raporu’nda5.04 say›l› tabloda görülüyor. Türkiye’ninüstünde Malawi ve Namibia var. Alt›ndaPanama ve Filipinler.

Üniversite-sanayi iflbirli¤inde dünyadaki yerimiz belli

Makro Bak›fl

Türkiye Biliflim Vakf› Baflkan› Faruk Eczac›bafl›

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: mak010511

Haberin ayr›nt›lar› W

eb

Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: koc010511

Haberin ayr›nt›lar› W

eb

KoçSistem ve Yap› Kredi’den Türkiye’de bir ilk

Haber

Gülizar Büyükkara

KoçSistem, Yap› Kre-di ile birlikte Türki-ye’nin ilk Veri Yöne-tiflimi (Data Gover-nance) program›n› ha-yata geçirdi. Program›kullanmaya bafllayanYap› Kredi farkl› sü-reç ve uygulamalar›n-da daha verimli, dahaesnek, daha h›zl› vedaha güvenli bir verialt yap›s›na sahip ola-cak. KoçSistem Pazar-lama ve Sat›fl GenelMüdür Yard›mc›s›Can Bar›fl Öztok VeriYönetiflimi’ni; büyükveri altyap›s›na sahipflirketlerin, büyüyen bu yap›lar›n› daha kontrollü, düzenli ve ku-rall› yönetmelerini sa¤layan bir metod ve yeni bir kavram olarakaç›kl›yor. Yap› Kredi Biliflim Teknolojileri Yönetimi Baflkan› (CIO)Cahit Erdo¤an ise “Bankam›z, müflteri odakl› yenilikçi bankac›l›khizmetlerine Veri Yönetiflimi ile yenisini ekledi” diyor.

KoçSistem Pazarlama ve Sat›fl Genel Müdür Yard›mc›s› Can Bar›fl Öztok, Yap› Kredi Biliflim

Teknolojileri Yönetimi Baflkan› (CIO) Cahit Erdo¤an

Page 5: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Page 6: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Üniversite – sanayi iflbirli¤i olmadan,Ar-Ge ve inovasyonun geliflerek ülkeekonomisine katk›ya dönüflmesi ne-redeyse imkans›z. Modeller farkl› ol-sa da geliflmifl ülkelerin bu alandakibaflar›s›n›n s›rr› üniversite ile sana-yinin s›k› iliflkiler içinde olmas›.Türkiye’de de Ar-Ge’nin geliflmesive projelerin inovasyona dönüflerekbir ekonomi oluflturmas› ne yaz›kki birkaç firman›n çabas›yla olacakbir ifl de¤il. Bu nedenle üniversiteve sanayinin yan› s›ra devletin debir araya gelmesi ve üçlü saç aya¤›oluflturarak çal›flmas› flart. Türkiye’debu üçlü saçaya¤› 1980’li y›llarda bi-linçli olarak kurulmaya bafllad› ve fluanda sorunlara ra¤men iflliyor demekmümkün. Ancak iki taraf›n da baz› s›k›n-t›lar›, birbirlerinden ve devletten beklentileri var.

Dosya Konusu / Üniversite - Sanayi ‹flbirli¤i

www.bilgicagi.comKod: dos010511

Haberin ayr›nt›lar›

Web

Mobil

Üniversite - sanayiiflbirli¤i için güç birli¤iÜniversite-sanayi iflbirli¤i köprüsünün temelleri sa¤lam m›?

Gülizar Büyükkara Akbulut

Page 7: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Gülizar Büyükkara Akbulut

Firmalar, üniversite ile iliflkileri seviyor.Zira bu sayede yüzlerce y›ll›k birikimi biranda firmalar›na aktarma flans› buluyor-lar. Elbette bunun karfl›l›¤›n› üniversitele-re maddi destek sa¤layarak, çeflitli altya-p›lar kurarak, ö¤rencilere ifl imkan› sa¤la-yarak ve projeleri rafta kalmaktan kurta-r›p hayata geçirerek ödüyorlar. fiu andaTürkiye’de say›lar› çok olmasa da üniver-siteler ile güzel iliflkiler içinde olan fir-malar var. Ancak bazen akademik dil,uzun prosedürler, akademinin derinli¤inekarfl› sanayinin h›z beklentisi, bu iflbirlik-lerinin iki taraf için de yeni olmas› gibisorunlar, firmalar› zorlayabiliyor. Yine deendüstri üniversitelerin de¤erini biliyorve proje gelecek yerden maddi manevideste¤ini esirgemiyor.

Endüstri, üniversite ile daha iyianlaflmak için ortak dil aray›fl›nda!

www.bilgicagi.comKod: dos020511

Haberin ayr›nt›lar›

Web

Mobil

Page 8: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Türkiye’de yeni yeni meyvelerini veren üniversite-sanayi iflbir-li¤ine üniversitelerin yaklafl›m› eskisi gibi de¤il. Bu iflbirli¤ineeskisinden daha s›cak bakan akademi dünyas›, bu birlikteli¤ingeliflimi için sanayinin üniversiteye güvenmesini istiyor. Ve el-bette, bu iflbirli¤inden do¤acak olas› baflar›s›zlar›n iflin bir par-ças› olarak görülmesini. Üniversitelerin beklentisi sadece tek-noloji ve patent de¤il, ayn› zamanda akademik de¤erlerini deyükseltmek. ‹ki taraf›n beklentilerine de cevap verebilecek idealiflbirli¤inin kurulmas› için ise kamunun deste¤ine ciddi ölçüdeihtiyaç duyuluyor. Üniversiteler düzleminde de yap›lmas› gere-ken çok fley var.

Akademisyenler fildifli kulelerinden ç›k›yor

Dosya Konusu / Üniversite - Sanayi ‹flbirli¤i

Ezgi Güler

Aylin Tarhan

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Sanayi-üniversite iflbirli¤inde devletin deste¤i çok büyük önemtafl›yor. Devletin üniversite-sanayi iflbirli¤inde her iki taraf›n dafayda sa¤layaca¤› Ar-Ge destekleri ve fon ak›fl›n›n yan› s›ra sa¤-lam bir politika belirlenmesinde de önemli bir rolü bulunuyor.Asl›nda devletin üstlenmesi gereken rol birbirine z›t amaçlar›olan üniversite ile sanayi aras›ndaki iflbirli¤inin baflar›ya ulafl-mas› için iflbirli¤ine haz›r, teflvik eden ve kolaylaflt›ran bir eko-sistemin zeminini haz›rlamak. Bu ekosistem içinde yer alanTTGV, TÜB‹TAK, TBV, TÜB‹SAD gibi kurumlar resmin daha dazenginleflmesini sa¤l›yor.

Devlet ve STK’s›z üniversite-sanayiiflbirli¤i olmuyor

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos030511Web

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos040511Web

Page 9: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Üniversite – Sanayi iflbirli-¤inin üniversite ö¤rencile-rinin gelecekteki geliflim-lerinde ne kadar olumluetki yapabilece¤inin far-k›nda olan ö¤renciler de

bu iflbirli¤ine katk›da bu-lunmak üzere çal›fl›yor.Baz› üniversitelerde bu

konuda özel ö¤renci toplu-luklar› ve özel proje grup-lar› oluflturuluyor. Dokuz

Eylül Üniversitesi Üniver-site-Sanayi ‹flbirli¤i Toplu-

lu¤u ve ‹EEE ODTÜ Üni-versite-Sanayi ‹flbirli¤i

Proje Grubu bu alanda fa-aliyet gösteren ö¤renciler-

den olufluyor.

Ezgi Güler

Geliflmifl ülkeler güçlü ekonomileriniüniversite-sanayi iflbirli¤ine borçlu

Aylin Tarhan

Üniversite-Sanayi iflbirli¤inin önemlioyuncular›: Ö¤renciler

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Araflt›rma ve inovasyona önem veren geliflmifl ülkelerin dünyaekonomisinde söz sahibi olmas›n› sa¤layan en büyük etkenler-

den biri de üniversite ve sanayi aras›nda kurulan güçlü ba¤.Geliflmekte olan ülkeler bu iflbirli¤ini teknoparklar seviyesindeyürütürken, üniversite ve sanayi iflbirli¤ini ileri boyutlara tafl›-

yan ABD, Güney Kore, Almanya ve Japonya gibi ülkeler kalk›n-ma politikalar›n› do¤rudan Ar-Ge çal›flmalar› kapsam›nda olufl-turuyor. Üniversite-sanayi iflbirli¤i çerçevesinde teknolojide ön-cü markalar yaratan bu ülkeler geliflmifl ekonomilerini de bir ba-

k›ma bu iflbirli¤ine borçlu.

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos050511Web

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos060511Web

Page 10: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Page 11: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Page 12: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Bilgi Ça¤› olarak, "üniversite-sanayi iflbirli¤i" konusunda ö¤ren-cilerin de görüfllerine baflvurduk. Konufltu¤umuz ö¤rencilerintamam›, sanayi kökenli e¤itimcilerin kendilerine farkl› bir ba-k›fl aç›s› kazand›rd›¤›na inan›yor. Fakat bu iflbirliklerinden kay-da de¤er sonuçlar al›nmas›yla ilgili flüpheleri var. Sanayi ileçal›flman›n kariyerlerine katk› yapaca¤›n› düflünen ö¤renciler,sanayi ile iflbirli¤inin artmas› için Ar-Ge'ye dayanan üretimea¤›rl›k verilmesi gerek diyor. Ö¤rencilerin devletten de beklen-tileri var.

Dosya Konusu / Üniversite - Sanayi ‹flbirli¤i

Murat Çehreli

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Ö¤renciler, üniversite-sanayi iflbirli¤inden kariyer bekliyor

Üniversite-sanayi iflbirli¤inin dününe birnokta koyal›m; bir de gelece¤ine bakal›m.Üniversite-sanayi iflbirli¤ini gelifltirecek poli-tikalar üzerinde konuflurken, bu politikalar›netkilerinin uzun dönemde görülece¤i söyle-nir hep, yani gelecekte. Durum böyleyken bi-zim asl›nda gelece¤in üniversitesini ve sana-yisini konuflmam›z gerekmez mi? Biraz bilgi,biraz literatür, biraz da hayal gücü kullana-rak, gelece¤in üniversitesi ve sanayisi nas›l

olur diye düflündüm ve akl›ma gelenleri buayki yaz›mda s›ralad›m.

Üniversite-sanayi iflbirli¤inin

dününü de¤il yar›n›n› konuflsak

ODTÜ TEKPOL Araflt›rma Görevlisi Semih Akçomak

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos070511Web

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos080511Web

Page 13: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Üniversite-Sanayi-Devlet Üçlü Sarmal modeliüç unsurdan oluflur: Mikro düzeyde “aktör-

ler,” mezo (orta) düzeyde aktörler aras› ortakyarar birimleri (arayüz ifllevi gören yap›lar),

makro düzeyde ise mevzuat (yasalar, yönerge-ler, kurallar) vard›r. Mikro düzeydeki aktörler,akademik dünya, ifl dünyas› ve kamudur. Me-

zo (orta) düzeydeki arayüz ifllevi gören kurum-sal yap›lar akademi dünyas› ile ifl dünyas›n›nbuluflmas›n› sa¤lar. Makro düzeyde, hüküme-

tin ve parlamentonun ald›¤› kararlar vard›r.

Üniversite-sanayi-kamu üçlü sarmal›nda devletin rolü

CHP Uflak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coflkuno¤lu

Üniversite-sanayi iliflkilerinde arac› kurumlar›n rolü

Sussex Üniversitesi (SPRU) - Baflak Candemir

ABD’daki Silikon Vadisi’nin baflar›s›, biyoteknoloji ça¤›yla beraberüniversitelerde h›z kazanan ticarilefltirme etkinlikleri ve üniversite-

lerin hükümetlerden gelen direkt kaynaklar›n›n da azalmas›, arac›kurumlar›n ço¤almas›n›n arkas›ndaki önemli etkenlerden birkaç›.Arac› kurumlardan kast›m›z, teknoloji transfer ofisi, teknoparklar

ve kamu sektörü araflt›rma kurumlar› gibi üniversite-sanayi aras›n-daki bilgi de¤iflimini kolaylaflt›rmay› amaçlayan kurulufllar. Yaz›-n›n geri kalan›nda üniversite-sanayi iliflkilerinin analizinde siste-

mik bir bak›fl aç›s›na neden gerek duyuldu¤u anlat›lacak.

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: dos090511Web

Haberin ayr›nt›lar› Mob

ilwww.bilgicagi.comKod: dos100511W

eb

Page 14: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Bilgi Ça¤› kapsam›nda bilgi teknolojileri liderlerine yönelik olarak ha-z›rlanan CIO Forum yay›n›na bafllad›. Dünyan›n en büyük BT flirketle-rinden HP'nin deste¤iyle sunulan CIO Forum tarafs›z yay›nc›l›k ilkesiy-le haz›rlanacak genifl kapsaml›, derinlemesine ifllenmifl içerikleriylegündemi takip etmek isteyenler için mühim bir bilgi ve haber kayna¤›.Portal günlük olarak röportajlar ve sektör analizleri ile güncelleniyor.

CIO Forum’da neler var?

Temass›z kart teknolojisiNFC alan›nda ülkemizdegerçeklefltirdi¤i çal›flma-larla ad›ndan söz ettirenBank Asya, bir yandanda mobil bankac›l›k ko-nusunda geliflen trendle-re uygun bankac›l›kürünleri gelifltiriyor. HPCIO Forum portal›m›zakonuk etti¤imiz BankAsya Genel Müdür Yar-d›mc›s› Ali Tu¤lu, bulutbiliflim taraf›nda da Ar-ge çal›flmalar›n›n oldu-¤unu söylüyor.

Ali Tu¤lu: BT ekibiyle çal›flmak herkesin hayalidir

Efli olmayan bir yaz›l›m tasarlad›k DenizBank Bilgi Teknolojileri ve DestekOperasyonlar› Genel Müdür Yard›mc›s›

(COO) Dilek Duman, karar alma süreci 6ay süren inter-Next projesinin, bankan›n

bir çok yenili¤i adapte etmede kendilerinebüyük kolayl›k sa¤lad›¤›n› ifade ediyor.

CIO’nun metodu verimlili¤i etkiliyorArena Strateji ve ‹fl Gelifltirmeden Sorum-lu Genel Müdür Yard›mc›s› Alper Harput,teknoloji sa¤layan bir flirket olarak geliflenteknolojileri ilk tan›yan ve uygulayan ol-

duklar›n›, dolay›s›yla, vendor’lar sat›fliçin gelmeden ihtiyaca göre kendilerinin

vendor’lara gidebildiklerini belirtiyor.

Kat›l›mc›l›k, bize önemli faydalar sa¤lad›2010'un, kendileri için çok büyük BT pro-jelerine imzalar›n at›ld›¤› bir y›l oldu¤unubelirten Superonline Bilgi TeknolojileriGenel Müdür Yard›mc›s› Serkan Öztürk,grup flirketi olan Turkcell Teknolojitaraf›ndan gelifltirilen faturalama ve tahsi-lat projesini 6 ayda devreye ald›klar›n›ifade ediyor.

Murat Çehreli

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: cio010511Web

Mob

il

Page 15: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Page 16: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

OECD'nin raporuna göreTürkiye, OECD ülkeleri ara-s›nda en düflük istihdama,en yüksek bebek ölümü ora-n›na, en uzun yemek piflir-me süresine ve en düflük gü-ven seviyesine sahip. Türk-lerin yaflam süresi bunlarara¤men uzad›.

Çocuklar› internetin zararlar›ndan korumak için neler yapmal›?

Kayahan: Korsan bir ahlak sorunu

Bilgicagi.com’da Öne Ç›kanlar

Murat Çehreli

‹nternet çocuklar için tehlikelerle dolu.Ev d›fl›nda çocuklar›na göz kulak olan an-ne -babalar›n, ayn› refleksi internet içinde göstermesi gerekiyor. T‹B ‹nternet Dai-re Baflkan› Osman Nihat fien, çocuklar›nalg› düzeyinin belli bir yafla kadar gelifl-medi¤ini ve bu nedenle internet ortam›n-da bulunan çocuklar›n tamam›na yak›n›-n›n kendilerine yönelik tehditlerin fark›-na varmad›¤›n› söylüyor.

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Bugünlerde hangi kanal› aç-sak, hangi radyo istasyonunaçevirsek Kayahan'›n "365gün"ü ile karfl›lafl›yoruz. Ro-mantik flark›lar›n bestecisi,365 gün'ün en çok satansingle, radyolarda en çok is-tek alan parça olmas›n› "eserk›vama gelinceye kadar" üze-rinde çok çal›flmas›na ba¤l›-yor. Kayahan ile dijital dün-ya ile iliflkisini konufluyoruzve kendisine k›sa bir süreönce yeniledi¤i web sitesinisorduk.

Google, televizyona rakip olmak için kollar› s›vad›

Google YouTube için yapaca¤›yeni yat›r›mla sitede birbirin-den orijinal programlar›n sunu-laca¤› yeni kanallar oluflturmay›hedefliyor. ‹nternet devi, Web'eyönelik içerik üretimi için kol-lar› s›vad›.

Bir bak›flta Türkiye!

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: kay010511Web

Mob

il

Page 17: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı
Page 18: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

www.siemens.com.tr

Sürdürülebilir

siemens.com.tr/sehirler

Siemens, rayl› ulafl›m çözümleriyle Eurasia Rail’deydi

Dünya nüfusunun her geçen gün flehir-lerde daha fazla yo¤unlaflmas› toplu ula-fl›ma olan ihtiyac› da art›r›yor. Siemens,aralar›nda h›z› 400 kilometrenin üzerineç›kan Velaro da dahil olmak üzere, topluulafl›m›n çevreci ve verimli yöntemi rayl›ulafl›ma yönelik çözümlerini Ankara’da düzen-lenen Eurasia Rail Fuar›’nda tan›tt›.

fiehirlerde artan nüfus, sa¤l›k hiz-metlerini de daha önemli hale geti-riyor. Türkiye’deki yafll› nüfus ora-

n›n›n da giderek artmas›ndan hare-ket eden Siemens, erken teflhis ve ki-

fliye özel sa¤l›k çözümleriyle gelece¤inflehirlerinin sa¤l›¤›n› flimdiden koruyor.

Kifliye özel sa¤l›k hizmetleriyleyaflam kalitesi yükseliyor

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: si010511Web

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: si020511Web

Page 19: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

r fiehirler

Gelece¤in flehirleri teknolojiile ayakta kalacak

fiehirlerin yönetimi için gereken ihtiyaç listesi eskiye oranlaçok daha farkl›. Enerjiden ulafl›ma, sa¤l›ktan güvenli¤e farkl›ihtiyaçlar›n ortak noktada bulufltu¤u nokta ise tüm bu bafll›k-

lar›n biliflim teknolojilerine ihtiyaç duymas›. Siemens, flehirle-re özel gelifltirdi¤i çözümlerle hem bugünün hem de gelece¤in

flehirlerinin ihtiyaçlar›na yönelik çözümlerini sunmaya ve uygulamaya devam ediyor.

Elektrikli otomobillerle yol ala-ca¤›m›z döneme h›zla yaklafl›r-ken bu araçlar için kurulan flarjistasyonu noktalar› da h›zla ar-

t›yor. Siemens, flarj istasyonukonusundaki global deneyimini

Türkiye’de de sunmak için ça-l›flmalar›n› sürdürüyor.

Siemens flarj istasyonlar›ylayeni bir dönem bafllat›yor

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: si040511Web

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: si030511Web

Page 20: Bilgi Çağı Mayıs 2011 sayısı

HP E¤itim Hizmetleri, yeni f›rsatlar sunmaya devam ediyor. HPE¤itim Hizmetleri’nden 1 May›s -1 Temmuz 2011 tarihleri ara-s›nda 3 adet e¤itim sat›n almak isteyenler, bu e¤itimlerden biri-ne yüzde 50 indirimle sahip olacaklar. HP E¤itim HizmetleriPaketleri içinde HP Ürün ve ‹flletim Sistemi E¤itimleri, ProjeYönetimi E¤itimleri, COBIT E¤itimleri, ITIL Version 3 Founda-tion ve BT Yönetimi E¤itimleri, Linux ve Red Hat E¤itimleri,VMware E¤itimleri yer al›yor. HP E¤itim Hizmetleri ve 3 ay sü-recek kampanya hakk›nda daha ayr›nt›l› bilgiye 0212 336 0 333no’lu telefondan ulaflmak mümkün.

HP ile Teknoloji Trendleri

Ar-Ge ve inovasyonun tüm seslerine aç›k platform

Yönetim

Halk Sokak No: 35 Golden Plaza F Blok, Kat: 2 Daire: 6 Sahray›cedit

Kad›köy / ‹stanbul Tel: 0216 467 04 99 – 216 467 08 45

Faks: 216 360 33 56 Eposta: [email protected]

Yap›m

Selahattin P›nar Cad. Cemal Sahir Sk. Polat ‹fl Merkezi No:29 Kat:4-5 D:45 Mecidiyeköy / ‹stanbul

Tel: 0212 216 97 00www.konakmedya.com

SPONSORLARIMIZ

HP E¤itim Hizmetleri’nde yüzde 50indirim f›rsat› Bilgicagi.com

Türkiye Biliflim Vakf› Ad›na ‹mtiyaz Sahibi Faruk Eczac›bafl›

Genel Yay›n Yönetmeni (Sorumlu) Cem Tecimen

[email protected]

Yaz› ‹flleri Müdürü Aylin Tarhan

[email protected]

Yay›n Editörü Gülizar Büyükkara

[email protected]

Haber MüdürüMurat Çehreli

[email protected]

Biliflim EditörüMelih Çelik

[email protected]

MuhabirEzgi Güler

[email protected]

Grafik Tasar›m Emre Alptekin

Yay›n Türü: Elektronik DergiYay›n Tarihi: May›s 2011

Haberin ayr›nt›lar› M

obilwww.bilgicagi.com

Kod: hp010511Web

[email protected]

http://www.facebook.com/bilgicagicom

http://twitter.com/bilgicagi

http://friendfeed.com/bilgicagi

Aç›k Radyo 94.9 Bilgi Ça¤› Program›