Top Banner
29.03.2016 01.04.2016 04.04.2016 08.04.2016 PAASFOLDER JEUGDCENTRUM AXIMAX
12

Aximax Paasfolder

Jul 25, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Aximax Paasfolder

29.03.2016 01.04.2016

04.04.2016 08.04.2016

PAASFOLDER

JEUGDCENTRUM

AXIMAX

Page 2: Aximax Paasfolder

VOORWOORDDaar zijn we weer, de eerste vakantie-ateliers van het jaar bij Aximax.

Na een jaar vol uitdagingen, kleine stapjes in de richting van een prachtig jeugdcentrum, gaan we verder met een mooie reeks vakantie-ateliers.

Daar waar we vorig jaar ons huis met zeven kamers begonnen ontdekken, zetten we tijdens deze vakantie het (lokale) erfgoed op een speelse en crea-

tieve manier in de kijker en bouwen we ons eigen verhaal.

Van Michaël de drakendoder, al dan niet op een skateboard, naar het maken van onze eigen meubels en kostuums op de vrolijke deuntjes van de mini-ma-joretten, tot een sportieve reis rond de wereld langs een wonderland-ex-peditie met gelaarsde katten, oekie-loekie - diepwateravonturen en circus-dieren & clowns. De masterchefs & codeerders houden ons gelukkig met

de voeten op de grond.

Graag nodig ik klein, groter en groot uit om twee weken mee op een fanta-sievolle, creatieve & sportieve ontdekkingstocht te gaan, zowel bij Aximax zelf als bij het gemeenschapscentrum Ten Noey, Bib Joske & de sportzaal

Nelson Mandela. Inschrijven kan vanaf zaterdag 5 maart 2016 om 10u. Zowel online als ter

plekke.

Ik hoop jullie alvast snel weer te zien.

Ingrid Lemaire Centrumverantwoordelijke jeugdcentrum Aximax

Page 3: Aximax Paasfolder

29.03.2016 01.04.2016

PAASWEEK 1

DE GELAARSDE KAT & DE ZEVEN DWERGEN Deze creatieve week gaan we op avontuur met de gelaarsde kat en de zeven dwergen. Maak de laarzen voor de kat, de mutsen voor de zeven dwergen, en nog veel meer. Spring met deze sprookjesfiguren mee in een wondere wereld vol fantasie!

DUMBO EN DE ACROBAAT Vlieg zoals Dumbo aan de touwen, sta op je handen als een echte acrobaat. Van Dumbo en de acrobaat leer je als geen ander sporten en allerlei kunstjes. Op het einde van de week kan je alles tonen dat je geleerd hebt, als een echte Dumbo of echte acrobaat!

Dit circus- en sportatelier gaat door in de Sport-zaal Nelson Mandela - Groenstraat 50 – 1210 Sint-Joost-ten-Node. Opvang vanaf 8u en tot 17u30 ter plekke.

Aximax in samenwerking met de VGC Sportdienst, Circus Zonder Handen, gemeentebestuur Sint-Joost-Ten-Node & Brede School Sint-Joost

4 > 6JAAR

3 > 4JAAR

Page 4: Aximax Paasfolder

OEKIE–LOEKIE IN WONDERLAND Haal je fantasie naar boven en kom mee met Oekie-Loekie naar Wonderland! Een wereld waarin alles kan en alles mag! De wonderen vliegen je om de oren. Kom samen met Oekie-Loekie de wondere-bijzondere wereld van wonderland ontdekken.

SKATEKAMPIOENEN XL Altijd al willen skaten zoals Tony Hawk “the Birdman”? Deze week leer je niet alleen skaten, maar ook over een ramp vliegen, en nog veel meer! Een plank met vier wielen, dat is nog maar het begin!

* Heb je geen eigen skateboard en wil je mee doen, geen nood! Bij Aximax hebben we deze voor jou, samen met een helm en valbescherming.

Aximax in samenwerking Stoked Board Academy.

5 > 6JAAR

6 > 12JAAR

PAASWEEK 1

Page 5: Aximax Paasfolder

BASSIE, ADRIAAN EN DE BASKETBAL Bassie en Adriaan zijn twee dikke vrienden. De ene is clown, de andere acrobaat. Ze hebben een basketbal, maar weten niet goed wat ze ermee moeten doen. Kan jij basketballen? Je kan het ze leren, of leer het samen met hen – al dan niet balancerend op een bal of ton. Sport en circus ontmoeten elkaar in deze week!

Dit circus- & balsportatelier gaat door in de Sportzaal Nelson Mandela - Groenstraat 50 – 1210 Sint-Joost-ten-Node. Opvang vanaf 8u en tot 17u30 ter plekke.

Aximax in samen-werking met de VGC Sportdienst, Circus Zonder Handen, gemeentebestuur Sint-Joost-Ten-Node & Brede School Sint-Joost

BOUWWOEDE De paletten staan allemaal gestapeld. Haal de hamers en de nagels uit de kast. Kast? We maken er zelf één uit paletten! Liever een tafel? Dat kan ook! Een creatief atelier voor (bijna) echte hand-werkers – grote doeners & be-denkers, en zij die graag de handen uit de mouwen steken.

Aximax in samenwerking met Kachiri Faes / Atelier Fabriek & Cultureghem

6 > 12JAAR

8 > 12JAAR

PAASWEEK 1

Page 6: Aximax Paasfolder

PAASWEEK 2

CODE-ACADEMY Ben je de spelletjes op je computer beu? Maak er zelf één! In Code-academy leer je program-ma’s maken op je computer. Geen probleem is te groot, vanaf nu kan je het zelf.

Dit technisch atelier gaat door in Bib Joske Grensstraat 2 1210 Sint-Joost-ten-Node. Opvang vanaf 8u en tot 17u30 ter plekke.

04.04.2016 08.04.2016

EXPEDITIE AXIMAX Aximax is een groot gebouw waar nog veel te ontdekken valt. Stap mee in deze creatieve ontdekkingstocht in Aximax. We knippen, plakken, lijmen zelf om deze tocht door te komen.

Aximax in samenwerking met Lise Van den Broucke / LaboCurieus

12+JAAR

3 > 4JAAR

PAASWEEK 1

Page 7: Aximax Paasfolder

REIS ROND DE WERELD Rek je armen, strek je benen, warm je stevig op! We gaan actief en vooral sportief de héle wereld ontdekken. Pak je koffers, zorg dat je niets vergeet. Spring, hink, loop & huppel mee de hele wereld rond.

Dit sportatelier gaat door in de Sportzaal Nelson Mandela - Groenstraat 50 – 1210 Sint-Joost-ten-Node. Opvang ter plaatse vanaf 8u en tot 17u30 ter plekke.

Aximax in samenwerking met de VGC Sportdienst, gemeentebestuur Sint-Joost-Ten-Node & Brede School Sint-Joost

DE KARTONFABRIEK Met karton kan je alle kanten uit. In de Karton-fabriek leer je zelf alles maken uit karton. Een paard? Geen probleem, knip knip plak plak. Neem al je ideeën mee, en maak ze uit karton!

Aximax in samenwerking met Kachiri Faes / Atelier fabriek

4 > 6JAAR

5 > 6JAAR

PAASWEEK 2

Page 8: Aximax Paasfolder

MICHAËL, DE DRAKENDODER Pas op! Een draak! Tadadadaaa… Daar is Michaël. Een volleerde drakendoder. Hij leert jullie de kneepjes van het vak. Maak je eigen schild en zwaard zodat je de draak kan verslaan! Een spel & crea-atelier gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de buurt.

MASTERCHEFS Help jij graag mee in de keuken? Nu is het jouw kans om de keuken zelf over te nemen! Leer zelf koken in deze Masterchefs. Op het einde van deze week tover je zelf een overheerlijk menu op tafel!

Dit lekker atelier gaat door in Gemeenschaps-centrum Ten Noey- Gemeentestraat 25 1210 Sint-Joost-ten-Node. Opvang vanaf 8u en tot 17u30 ter plekke.

Aximax in samenwerking met Koning Kevin

6 > 8JAAR

6 > 12JAAR

PAASWEEK 2

Page 9: Aximax Paasfolder

MINI-MAJORETTEKETET XL Witte laarsjes, rode kaakjes - een heerlijk swingend muziekje & klaar voor een duik in de wondere wereld van de knapste majoretten. Leer twirlen, stappen op de maat, dansen als een tijger – maak je eigen kostuum & pompons en op het einde van de week ben je klaar voor de grote show. Ook jongens zijn welkom als stoere majoor !

Aximax in samenwerking met Majoretteketet

MADAME ROJO’S NAAIATELIER XL Deze week leer je zelf kleren maken. Uit een mooie lap stof of uit een oude jurk of broek van je mama, papa of grote zus. Je leert de basis of je gaat verder op wat je al kan... je maakt je eigen kleren of deze voor een tsaar of tsarina of voor wie je maar wilt. Helemaal naar je eigen zin. Heb je thuis nog kleren die je niet meer draagt? Neem ze mee, en maak er iets nieuw van!

Aximax in samenwerking met Atelier Rojo.

8 > 12JAAR

12+JAAR

PAASWEEK 2

Page 10: Aximax Paasfolder

BIJKOMENDE INFORMATIEINSCHRIJVINGEN & AFSPRAKEN

• Alle inschrijvingen gaan door op zaterdag 5 maart 2016 vanaf 10u, online & ter plekke in Aximax

• Kinderen met een beperking en kinderen van de buurtscholen Ten Nude en Sint-Joost-aan-Zee kunnen al vanaf 1 maart 2016 inschrijven. Maximum 50% van de beschikbare plaatsen wordt voorbehouden.

• De prijs van een speelweek is € 40 per speelweek – hetzij anders vermeld, met € 5 korting voor elk volgend kind. € 10 Paspartoe aan reductieprijs.

• De ateliers voor de paasvakantie beginnen op dinsdag 29.03.2016 en eindigen op vrijdag 08.04.2016.

• Opvang is van 8u tot 9u & van 16u tot 17u30 op alle locaties.

• Kinderen brengen hun eigen tussendoortjes & boterhammen mee. Aximax voorziet voldoende water de hele dag door.

• Alle activiteiten zijn inclusief toegankelijk voor kinderen met een fysieke of verstandelijke beper-king. Op jouw vraag bekijken we hoe je kind er een plek kan vinden.

• Als bewijs voor de verhoogde tegemoetkoming aanvaardt Aximax enkel de ‘Paspartoe aan reductieprijs’.

• Elke annulering, om wat voor reden ook, gebeurt schriftelijk (e-mail). Mondelinge annuleringen worden niet aanvaard. Dit impliceert o.a. dat het annuleren van een inschrijving tot 2 weken voor de aanvang van de activiteit een annulatie-kost van 25% inhoudt. Minder dan 2 weken op voorhand wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.

• Bij inschrijving verklaar je je akkoord met onze afsprakennota, terug te vinden op www.jcaximax.be.

• In de weekends voor & na een vakantie & tijdens vakantiespeelweken zelf, gaan er geen jaarateliers door. Deze data zullen duidelijk vermeld worden op de website en op het prikbord van Aximax

HOE INSCHRIJVEN?

Hoe schrijf je in? Er zijn twee mogelijkheden:

1 online via www.jcaximax.be vanaf zaterdag 5 maart 2016 om 10.00 u.

2 in Aximax op zaterdag 5 maart 2016 van 10.00 u. tot 16.00 u.

Voor personen die hulp wensen bij het inschrijven en voor personen met een ‘Paspartoe aan reductieprijs’.

Page 11: Aximax Paasfolder

Wat heb je nodig bij de inschrijving?• gegevens van de school; • naam en telefoonnummer dokter; • bloedgroep kind(eren);• je betaalt elektronisch op het einde van de

inschrijving. In Aximax kan je enkel betalen met Bancontact.

COMMENT S’INSCRIRE?

1 En ligne via www.jcaximax.be, à partir du samedi 5 mars 2016 à 10.00 h.

2 A Aximax le samedi 5 mars 2016 de 10.00 h à 16.00 h.

Pour les personnes bénéficiant l’ intervention majorée: si vous inscrivez vos enfants avec le ‘Paspartoe aan reductieprijs’, venez à Aximax. Demandez le Paspartoe d’avance ou lors de la journée d’inscription.

De quoi avez-vous besoin lors de votre inscription ?• données de l’école ; • nom et numéro de téléphone du docteur ;• groupe sanguin de l’enfant ;• vous payez par voie électronique à la fin de l’inscription.

A Aximax, vous ne pouvez payer qu’avec Bancontact.

DE ‘PASPARTOE’ *De Paspartoe is een spaar- en voordelenpas voor inwoners van het Brussels hoofdstedelijk gewest, vanaf 3 jaar. Je kan punten sparen via deel-name aan vrijetijdsactiviteiten, o.a. bij Aximax. Deze punten kan je omruilen voor mooie voor-delen. Vraag de Paspartoe aan met je identiteitskaart en Kids-ID bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie, bij Muntpunt of Gemeenschapscentrum Ten Noey:

• € 2 voor -26-jarigen • € 5 vanaf 26 jaar • GRATIS voor mensen met een beperkt

inkomen (verhoogde tegemoetkoming). Dit is de ‘Paspartoe aan reductieprijs’. Hiermee krijg je korting op het vrijetijdsaanbod. Neem bij je aanvraag een bewijs mee van je recht op de verhoogde tegemoetkoming.

Meer informatie: Vlaamse Gemeenschapscommissie - Paspartoe: 02 563 05 87 - [email protected]

* Le ‘Paspartoe’ est une carte de fidélité qui offre des avantages aux habitants de la Région de Bruxelles-Capitale. Les personnes au revenu modeste peuvent obtenir le ‘Paspartoe aan reductieprijs’ gratuitement auprès de la VGC, au Muntpunt ou chez Gemeen-schapscentrum Ten Noey. Emportez une preuve de votre bénéfice de l’ intervention majorée. Le ‘Paspartoe aan reductieprijs’ vous permet de bénéficier de réductions sur l’offre d’activités de loisirs, par exemple à Aximax.

Page 12: Aximax Paasfolder

CONTACT & BEREIKBAARHEID

JEUGDCENTRUM AXIMAX

J.W. Wilsonstraat 19. 1000 Brussel02 280 45 [email protected]

Halte Madou; metrolijn 2 of 6 Halte Maalbeek of Schuman;

metrolijn 1 of 5 Halte Gutenberg; bus 29, 63 of 59

Halte Ambiorix; bus 60 en 64

V.U. Eric Verrept, leidend ambtenaar, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel

Jeugdcentrum Aximax paasbrochure  2016DEPOTNUMMER: D/2016/7025/01

Made in JosworldRisodruk - Chez Rosi