Top Banner
1992 7 Marsi dita e Mësuesit Sot kjo ditë e shenjtë, e cila nuk na kujton vetëm hapjen e Mësonjëtores së parë Shqipe në Korçë, por edhe që është futur në kujtesën historike të krejt kombit shqiptar na ngjall mjaft emocion 1992
18

7 Marsi dita e Mësuesit

Jan 13, 2016

Download

Documents

emele

7 Marsi dita e Mësuesit. 1992. Sot kjo ditë e shenjtë, e cila nuk na kujton vetëm hapjen e Mësonjëtores së parë Shqipe në Korçë, por edhe që është futur në kujtesën historike të krejt kombit shqiptar na ngjall mjaft emocion. 7 Marsi dita e Mësuesit. 1992. - PowerPoint PPT Presentation
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
7 Marsi dita e Mësuesit7 Marsi dita e Mësuesit
Sot kjo ditë e shenjtë, e cila nuk na kujton vetëm hapjen e Mësonjëtores së parë Shqipe në Korçë, por edhe që është futur në kujtesën historike të krejt kombit shqiptar na ngjall mjaft emocion
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
7 Marsi nuk tregon vetëm faktin se gjuha shqipe ka shpalosur vlera të mëdha kulturore, por mbi të gjitha kjo ditë na thekson se gjuha jonë e mëmës po bëhet gjuhë e mendimit, e zhvillimit dhe e përparimit
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
Dhe për këtë të vërtetë të pamohueshme kjo gjuhë ka pasur misionarët e saj të parë që janë mësuesit, të cilët u bënë udhërrëfyesë të dijes e përparimit.
Ja përse kjo ditë është e shenjtë, dhe me meritë ka marrë emrin Dita e Mësuesit.
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
Shkolla shqipe ashtu si dhe shteti shqiptar u konsoliduan bashkë me njëri tjetrin.
Në ditët që po përjeton Shqipëria e Kosova sot, askush nga ne nuk duhet ta harron thirrjen që Ismail Qemal Vlora, u drejtoi shqiptarëve më 1900:
“Të gjithë sa jemi shqiptarë, të mëdhenj e të vegjël, të pasur dhe të varfër, pleq e të rinj duhet të bashkohemi dhe ta çojmë vendin përpara në rrugën e qytetërimit, duke i treguar Evropës se shqiptari ka mbetur evropian në gjak dhe se nuk dëshiron gjë tjetër veçse të forcojë kombësinë e tij dhe të qytetërohet.”
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
Nuk ka gjë më të bukur se sa të shikosh të realizuar këtë ëndërr sot dhe të jesh në mes të atyre që krahas pluhurit të bardhë të shkumësit për ta përçuar dijen kombëtare dhe botërore shtuan edhe thinjat e bardha në flokët e tyre
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
Nuk ka mirënjohje më të madhe se sa për mësuesit që nuk kursyen as kohën, as përkushtimin dhe as dashurinë për të brumosur tek nxënësit e tyre dijen, kulturën, artin dhe ardhmërinë e vendit tonë.
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
Mësuesit tanë në misionin fisnik të përhapjes së dijes u bënë monument të emancipimit dhe udhërrëfyes të së ardhmes.
Ata nuk janë vetëm dhe thjeshtë profesionistë të arsimit, por ata janë njerëzit që na ndriçojnë me idealet njerëzore, ndaj dhe profesioni i mësuesit është nga më njerëzorët dhe më fisnikët.
1992
1992
7 Marsi dita e Mësuesit
Duke respektuar mësuesit sot, ne respektojmë vetveten, ardhmërinë e kombit dhe të brezave. E ardhmja e kombit dhe e vendit varet nga arsimi. Ja pse kjo datë lartësohet çdo ditë e bashkë me të dhe emri i mësuesit.
Gëzuar edhe një herë 7 Marsin.
Suksese e mbarësi sjelltë përherë!
1992
1992
1992
1992
1992
1992
1992
1992
1992
1992
1992
mbyllet një burg…